Νεκρός σκιέρ από χιονοστιβάδα στο Μεξικό (video)

Ένας σκιέρ σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά  στο Νέο Μεξικό την Πέμπτη, όταν καταπλακ΄θηκαν από χιονοστιβάδα στην κοιλάδα του Τάος.

Ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι δυο άντρες έκαναν  σκι κάτω από ένα λοφίσκο από την κορυφή Kατσίνα, ένα βουνό 3,804 μέτρων στο θέρετρο, περίπου 210 χιλιόμετρα βόρεια του Aλμπουγκέργκε, όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του χιονοδρομικού.

Ο άλλος σκιέρ έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού στο Aλμπουγκέργκε και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Μαρκ Ρούντι.

Ο πρώην κυβερνήτης του Νέου Μεξικού και ο υποψήφιος για προεδρία των ΗΠΑ Γκάρυ Τζόνσον δήλωσαν ότι ήταν μεταξύ των δεκάδων σκιέρ που έβλεπαν το χιόνι ύψους 3 μέτρων για περίπου 45 λεπτά πριν εντοπιστούν οι δύο άνδρες.
“Τουλάχιστον 100 άτομα κάνουν αυτό που έκανα”, δήλωσε ο Τζόνσον, ο οποίος ζει στην περιοχή του Τάο και κάνει τακτικά σκι στο θέρετρο. “Αυτοί οι τύποι θα μπορούσαν να ήταν οποιοσδήποτε από εμάς.”

Ο Τζόνσον και άλλοι διασώστες πέρασαν ώρες αναζητώντας άλλους ανθρώπους που φοβούνταν ότι καταπλακώθηκαν από το χιόνι.

Οι άνθρωποι του χιονοδρομικού κέντρου χρησιμοποίησαν  εκρηκτικές συσκευές στην περιοχή για να μειώσουν την απειλή χιονοστιβάδων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα