Νέο αιματηρό 24ωρο στη Γαλλία: 499 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό

Αυξάνονται ραγδαία οι αριθμοί των νεκρών και των κρουσμάτων στη χώρα

Ένα ακόμα αιματηρό 24ωρο μετράει η Γαλλία καθώς είδε τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται με τρομακτικό ρυθμό, καθώς μόλις σε μία ημέρα οι νεκροί ανέρχονται σε 499, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα σε 3.523.

Το δεύτερο πιο ανησυχητικό στοιχείο που έδωσαν οι γαλλικές αρχές αφορά στα άτομα που βρίσκονται διασωληνωμένα, τα οποία φτάνουν πλέον τους 5.565 ασθενείς με κορωνοϊό. Ο σημερινός απολογισμός αποτελεί την υψηλότερη καταγραφή θυμάτων σε μία ημέρα στη Γαλλία από τον κορωνοϊό. Εχθές, οι νεκροί ανέρχονταν σε 418 σε 24 ώρες.

22.757 ασθενείς με κορωνοϊο νοσηλεύονται στη Γαλλία

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται σήμερα σε 53.128. Η Γαλλία μετρά 22.757 κρούσματα κορωνοϊού, που νοσηλεύονται, με 458 επιπλέον βαριά ασθενείς να διασωληνώνονται το τελευταίο 24ωρο.

Από αυτούς 34% βρίσκεται σε ηλικιακό όριο κάτω των 60 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη, ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν.

Αυξάνονται ραγδαία τα περιστατικά κορωνοϊού

Μόνο τη Δευτέρα, 4.390 πολίτες βρέθηκαν στα επείγοντα νοσοκομείων με συμπτώματα Covid-19, τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, ενώ από αυτούς 38% εισήχθησαν για νοσηλεία και 5% διασωληνώθηκαν.

Με τον σημερινό απολογισμό, η Γαλλία βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση της μαύρης λίστας των θανάτων από την πανδημία, ξεπερνώντας τον αριθμό των θυμάτων που καταγράφει επισήμως η Κίνα.

Διαβάστε επίσης