Νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προαναγγέλλει ο Ντάισελμπλουμ

Δεν λέει όχι σε ένα ενδεχόμενο νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Εχουμε συμφωνήσει ότι αν η Ελλάδα ικανοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της, αλλά η οικονομική κατάσταση και το επίπεδο του χρέους δεν βελτιωθούν όσο ικανοποιητικά αναμενόταν, τότε θα λάβουμε επιπλέον μέτρα», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», εν όψει της επικείμενης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Να θυμίσουμε, ότι στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το καλοκαίρι του 2014, υπό τον όρο ότι η χώρα μας θα έχει τηρήσει στο μεταξύ στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της έναντι της δανειακής σύμβασης.

«Πράγματι, έχουμε αποφασίσει ότι αν η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις του προγράμματος, τότε κι εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για να τη βοηθήσουμε. Θα συναντηθούμε κάποια στιγμή μέσα στο 2014, πριν από το καλοκαίρι, για να δούμε τι περισσότερο θα χρειαστεί η Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι οι στόχοι που έχει θέσει θα έχουν επιτευχθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ολλανδός αξιωματούχος.

Κοινός τόπος και στις δύο συνεντεύξεις ότι ο επικεφαλής του Eurogroup εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα