Νέο “αδειόχαρτο” για τον Κουφοντίνα

Εκτός φυλακής θα βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας από σήμερα Κυριακή (28/10) μέχρι την Παρασκευή (2/11) εφόσον του παραχωρήθηκε για ακόμη μια φορά άδεια ώστε να παραμείνει εκτός των αγροτικών φυλακών όπου κρατείται.
Η άδεια που έλαβε είναι τετραήμερη αλλά χορηγούνται και άλλες δύο ημέρες για οδοιπορικά, συνολικά δηλαδή έξι ημέρες. Σύμφωνα με την απόφαση από το Βόλο όπου βρίσκονται οι φυλακές θα φθάσει στον Βαρνάβα Αττικής όπου και διαμένει και θα επιστρέψει την Παρασκευή αναφέρει η Καθημερινή.

Θύελλα αντιδράσεων για τις άδειες του Κουφοντίνα

Η μεταχείριση που επιφυλάσσεται στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για τις στυγερές δολοφονίες της 17Ν έχει προκαλέσει κατ΄επανάληψη τις έντονες αντιρρήσεις συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και πρεσβειών χωρών, πολίτες των οποίων ανήκαν στον μακρύ κατάλογο εκείνων που δολοφονήθηκαν από τα μέλη της 17Ν.

Πρόσφατα αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης για λόγους υγείας έχει υποβάλλει και ο Σάββας Ξηρός που τραυματίστηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό το καλοκαίρι του 2002, όταν αυτός εξερράγη στον Πειραιά και αποτέλεσε την θρυαλλίδα των συλλήψεων των μελών της οργάνωσης που οδήγησαν στην εξάρθρωσή της και την απενεργοποίηση της δράσης της.

Διαβάστε επίσης