Νέος γ.γ. στη FIBA o Ανδρέας Ζαγκλής

Ένας Έλληνας τοποθετήθηκε στη θέση του γ.γ. της FIBA. Πρόκειται για τον Ανδρέα Ζαγκλή. Ο 38χρονος δικηγόρος -που θα αντικαταστήσει τον εκλιπόντα, Πάτρικ Μπάουμαν- εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας από το 2016, μετά από εννιαετή συνεργασία με τη FIBA ως εξωτερικός συνεργάτης.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ανδρέας Ζαγκλής, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του  Κεντρικού Γραφείου  για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Η αποστολή είναι ξεκάθαρη. Να αναπτύξουμε το άθλημα παγκοσμίως και να ενώσουμε την μπασκετική κοινότητα. Αυτό προτίθεμαι να υπηρετήσω μέσα από τις αξίες της FIBA και την πλούσια ιστορία της. Η FIBA θα εξακολουθήσει να εργάζεται μαζί με τις ομοσπονδίες μέλη της για τα προγράμματα του αντρικού και γυναικείου μπάσκετ, για τα δύο Ολυμπιακά αγωνίσματα που έχει, όπως επίσης και να υποστηρίζει το μπάσκετ σε καρότσι.

»Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον θα πρέπει να είμαστε μοντέρνοι διαχειριστές, συνετοί ρυθμιστές και άψογοι διοργανωτές, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των υψηλών απαιτήσεων που έχει η οικογένεια του μπάσκετ και κυρίως οι παίκτες, οι ομάδες, οι λίγκες, οι φίλαθλοι και οι συνεργάτες μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε, είπε: «Είμαι ευτυχής που επιλέξαμε τον 4ο γενικό γραμματέα μέσα από την διοικητική ομάδα που είχαμε ήδη. Ο Αντρέας, ένα αυθεντικό μπασκετικό πρόσωπο, γνωρίζει πολύ καλά τη δομή και την οργάνωσή μας και είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της στρατηγικής της FIBA. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του για να κάνει το μπάσκετ την πιο δημοφιλή αθλητική κοινότητα στον κόσμο».

Συγχαρητήρια της ΚΑΕ ΑΕΚ στον Ζαγκλή

Διαβάστε επίσης