Νέος γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής ο Νικόλαος Κουλοχέρης

Διαδέχεται τον Χρήστο Τριαντόπουλο που ανέλαβε προσφάτως καθήκοντα υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ

Ο κ. Κουλοχέρης, που παίρνει τη θέση του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, είναι 48 ετών, κατάγεται από τα Σπάτα Αττικής δικηγόρος Αθηνών από το 1998, διορισμένος στον Αρειο Πάγο.

Είναι διαχειριστής εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «Μαχάς και Συνεργάτες» με ειδίκευση στους τομείς αστικού -εργατικού δικαίου, ακινήτων, ιδιωτικοποιήσεων και δημοσίων συμβάσεων. Παράλληλα, είναι έμμισθος δικηγόρος στη Νομική Υπηρεσία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο εργατικό δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Γερμανικού Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης.

Υπήρξε διδάσκων καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ALBA Graduate Business School, ενώ συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας διαπραγματευτής σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και σε διάφορες ομάδες εργασίας διαμόρφωσης θεσμικού πλαισίου, όπως στην ομάδα εργασίας για τη δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Υπήρξε εκκαθαριστής του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), πρόεδρος της Προσωρινής Ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Εχει πλούσια επαγγελματική εμπειρία και έχει χειριστεί ως επικεφαλής νομικός σύμβουλος μεγάλα έργα, όπως η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού -Αγίου Κοσμά του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ). Ο κ. Κουλοχέρης είναι έγγαμος με ένα παιδί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα