Νέος κύκλος περιοδειών του Κ.Μητσοτάκη – Αύριο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Μετά την δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων- για τα οποία στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι «γίνεται πράξη η ριζική ανανέωση της Ν.Δ. που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς 6 στους 10 υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή- ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για νέο κύκλο περιοδειών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να περιοδεύσει την Τετάρτη σε περιοχές της δυτικής Αθήνας όπου είναι και ο ίδιος υποψήφιος, ενώ αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί στη δημοσιότητα και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σε αυτό έχει «κλειδώσει» η συμμετοχή της πρώην υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου. Ακούγονται εξάλλου τα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμένου, του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργου Γεραπετρίτη και του συντονιστή Στρατηγικής και Επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται και μια κεντρική προγραμματική εκδήλωση της ΝΔ, ενώ οι περιοδείες σε περιφέρειες που είχε επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα συνεχιστούν από την Κρήτη.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Βόρεια Ελλάδα
Αύριο το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στη σύνοδο των ηγετών του ΕΛΚ όπου θα θέσει και από την δική του πλευρά το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και των κυρώσεων από την ΕΕ.

Στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Χαρακτηρίζουν μάλιστα; θετικό ότι και από την Ε.Ε. εκπέμπεται το μήνυμα ότι οι παραβιάσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και, ότι εφόσον συνεχιστούν, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις. Στη.ΝΔ υπογραμμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του για τα εθνικά θέματα και ότι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία πρέπει, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα.

Διαβάστε επίσης