«Νέος πολιτικός χώρος και ιδιαιτέρως συμπαθής το Ποτάμι»

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποτελεί μέρος της βασικής του στρατηγικής το να προσεγγίσει το Ποτάμι, ο Σπύρος Λυκούδης τόνισε πως «ως πολιτικός χώρος μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθής».

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ, ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε πως βασικός του στόχος είναι η ανασύνταξη της κεντροαριστεράς στο σύνολό της. «Θα ήθελα να παρέμβω για να αναδιαταχθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς» επεσήμανε, εντάσσοντας σε αυτήν το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το Ποτάμι. Ειδικά γα το Ποτάμι ο κ. Λυκούδης ανέφερε πως αναμένει να εξελιχθεί για να κρίνει αν θα ταιριάξει με τις δικές του θέσεις και αντιλήψεις. «Είναι νέος πολιτικός χώρος, έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο κινείται. Είναι ενδιαφέρουσα η προσπάθεια που κάνει να στηθεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε ακόμη ότι παρακολουθεί την εξέλιξη και τις σκέψεις του και παρατήρησε: «Βρίσκεται σε μία προσπάθεια να βρει το στίγμα του, δεν πιστεύω ότι το έχει βρει».

Τέλος, ο κ. Λυκούδης σημείωσε ότι «η παρούσα Βουλή και μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», καθώς -όπως είπε- πιστεύει «στην ανάγκη ενός σταθερού πεδίου πολιτικής λειτουργίας». Για το πρόσωπο που θα προταθεί ανέφερε ότι πρέπει να έχει την ικανότητα διαχείρισης του θεσμού, αλλά και να συμβολίζει την ενότητα του έθνους.

Διαβάστε επίσης