Νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ο Βαγγέλης Ιωαννίδης

Στήθος με… στήθος δόθηκε η κρίσιμη μάχη, για την ηγεσία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, στην οποία επικράτησε με τρεις ψήφους διαφορά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης, ο οποίος συγκέντρωσε 59 ψήφους, έναντι 56 της αντιπάλου του Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Ο κ. Ιωαννίδης είναι ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, που καταλαμβάνει την καρέκλα του προϊσταμένου της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της χώρας, από την οποία αποχωρεί ο προκάτοχος του κ. Ιωαννίδη, Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος προήχθη σε αντιεισαγγελέα εφετών και μετακομίζει στο Εφετείο.

Στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας τη μάχη κέρδισε ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Μωραϊτάκης, ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, από την οποία αποχωρεί ο προκάτοχος του Αντώνης Λιόγας.

Ο εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στην ψηφοφορία για την ηγεσία της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας.

Για τη θέση του προέδρου της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου οι δικαστές επέλεξαν με απόλυτη πλειοψηφία τον πρόεδρο Εφετών Κώστα Σταμαδιάνο, που αν και μοναδικός υποψήφιος, κατάφερε μια καθαρή νίκη με ψήφους 151 σε σύνολο 220.

Στο Πρωτοδικείο Πειραιά επελέγη ως πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του ο πρόεδρος πρωτοδικών Ιωάννης Μαλούχο και μέλη οι πρωτοδίκες Χρύσα Γκοτώδου και Νίκος Σταυρόπουλος, ενώ πρόεδρος της διοίκησης του Εφετείου εξελέγη ο πρόεδρος εφετών Αντώνης Πλακίδας.

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου η ψηφοφορία θα συνεχιστεί μέχρι τις 6, διεκδικούν το χρίσμα του προϊσταμένου της Τριμελούς Διοίκησης του, οι πρόεδροι Πρωτοδικών Ειρήνη Κατινίωτη, Γιώργος Γρίβας, Ιωάννα Κουκουράκη και Δημήτρης Σκουτέρης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα