Νέος θάνατος πυγμάχου (video)

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Μαξίμ Νταντάσεφ άλλος ένας θάνατος αθλητή στην επαγγελματική πυγμαχία έρχεται να σοκάρει αλλά και να δημιουργήσει απορίες για το αν υπάρχει ασφάλεια και τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή ενός αγώνα.

Στην Αργεντινή συνέβη το νέο τραγικό περιστατικό με τον Ούγκο Σαντιγιάν να αφήνει την τελευταία του πνοή μετά την αναμέτρησή του με τον Εντουάρντο Χαβιέρ Αμπρέου, η οποία έληξε ισόπαλη. 

Μόλις τελείωσε το παιχνίδι ο Σαντιγιάν σήκωσε τα χέρια του θέλοντας να δείξει πεπεισμένος ότι έχει πάρει τη νίκη όμως δευτερόλεπτα αργότερα έδειξε να ζαλίζεται και να έχει προβλήματα ισορροπίας. Ένα άτομο από τη γωνία του τον βοήθησε να μείνει όρθιος αλλά εκείνος έπεσε στο ρινγκ με τα πόδια του να μην μπορούν να τον κρατήσουν.

Μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο στο οποίο του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι έχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Παρά τις προσπάθειες οι ιατροί δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο θάνατος αυτός έχει προβληματίσει ιδιαίτερα, πάντως με δηλώσεις τους σε ιστοσελίδες της Αργεντινής οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι είχαν γίνει εξετάσεις στον εγκέφαλο και δεν βρέθηκε τίποτα ανησυχητικό για την υγεία του 23χρονου.

Διαβάστε επίσης