Νέους διορισμούς και επιτροπές στην ΕΠΟ

Ο Γραμμένος έκανε σύσκεψη και αποφάσισε

Νέους διορισμούς και επιτροπές-προφανώς έμμισθες-σκέφτονται στην ΕΠΟ για να αντικρούσουν το παραμύθι του Grexit, προκαλώντας ευθέως πλέον την φίλαθλη και όχι μόνο κοινή γνώμη.

Σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, συναντήθηκε με τους Νίκο Βακάλη, Αλέξη Δέδε και τους Μπάρτζη – Χολέβα της νομικής υπηρεσίας, σε μια διάσκεψη κορυφής για τη διαχείριση των… νέων δεδομένων μετά την εισήγηση του Χέρμπερτ Χούμπελ για Grexit(σ.σ. εδώ γελάνε).

Η ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε τη σύνταξη επιστολής από τη νομική υπηρεσία που ουσιαστικά μεταθέτει τις ευθύνες για το κατάντημα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλους τους άλλους πλην των υπευθύνων.

Τι θα υποστηρίζει η ΕΠΟ στις δύο επιστολές του Χ. Χούμπελ προς την FIFA, με τις οποίες ο Αυστριακός αξιωματούχος της Επιτροπής Παρακολούθησης κατέκρινε ορισμένα «κομμάτια» της λειτουργίας της ΕΠΟ και ανέφερε τους λόγους για τους οποίους εισηγείτο το ποδοσφαιρικό Grexit;

  1. Δέσμη μέτρων για να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα» και δημιουργία επιτροπής που θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα ή Τρίτη και θα παραπέμπει όσους κάνουν δυσφημιστικές δηλώσεις για την ΕΠΟ, τη διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικώς τόσο μέσω των λογαριασμών τους στα social media όσο και στα Μέσα Ενημέρωσης.
  2. Σύντμηση ημερομηνιών για τις εκδικάσεις των δικαστικών υποθέσεων από τα δικαιοδοτικά όργανα (ένα από τα πλέον «απαιτούμενα» από την FIFA). Καμία χορήγηση αναβολών από εδώ και πέρα, αναφορά σε όποιον δικαστή στο Πρωτοδικείο ή το Εφετείο χορηγεί πάνω από μια αναβολή σε υπόθεση και χωρίς σπουδαίο λόγο.
  3. Συζήτηση με την FIFA για το πρωτάθλημα της Super League, με πιθανότερη τάση τη δημιουργία μιας Επιτροπής Παρακολούθησης διορισμένη – μεικτή από μέλη FIFA και της ΕΠΟ, η οποία θα ασχολείται με την Super League.
  4. Η ΕΠΟ θα ξεκαθαρίσει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18 οι «μεγάλοι» σύλλογοι τιμωρήθηκαν παραδειγματικά για τα πεπραγμένα τους, αλλά και των υποστηρικτών τους: -3 στον Ολυμπιακό για το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, δύο αγώνες χαμένοι «στα χαρτιά», -3 φέτος και -2 του χρόνου για τον ΠΑΟΚ, τιμωρία της έδρας της ΑΕΚ για άναμμα πυρσών.
  5. Η νέα ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αποσαφηνίσει στην επιστολή που ετοιμάζει ότι αναλαμβάνοντας τον Αύγουστο, βρήκε έτοιμους κανονισμούς από την προηγούμενη «προβληματική» κατάσταση, στους οποίους δεν είχε τη δικαιοδοσία να παρέμβει άμεσα. Ακόμα και οι τακτικοί δικαστές που ανέλαβαν φέτος τις σοβαρότερες υποθέσεις του ποδοσφαίρου διορίστηκαν όλοι επί της προηγούμενης κατάστασης κι όχι από τη διοίκηση Γραμμένου, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και μομφή της ΕΠΟ κατά των συγκεκριμένων δικαστών. Και τέλος, ο έλεγχος της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα ανήκει αποκλειστικά στην FIFA και δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτόν η διοίκηση της ΕΠΟ.

 

Διαβάστε επίσης