Κέρδισε τη δίκη ο Μαστοράκης- Πόσα τον πλήρωσε η Γκολεμά

Μετά από αρκετό διάστημα, ο παρουσιαστής και σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης δικαιώθηκε στη διαμάχη που είχε με την τηλεκριτικό Ντέπυ Γκολεμά. Το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτό δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της τηλεκριτικού, μέχρι την εξόφληση του ποσού.

Πιο συγκεκριμένα, η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει την ηθική βλάβη του Νίκου Μαστοράκη για τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε η Ντέπυ Γκολεμά μέσω Facebook τον Αύγουστο του 2014: «Πιο ευγενικά δεν μπορώ να στο πω! Να πας να γ@@@εις κοπρόσκυλο του κερατά! Μύρισες αίμα και βγήκες από τον τάφο σου, ξεφτίλα…»

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Νίκου Μαστοράκη, Τέλλος Ν. Αγαπηνός:

Πολύ σημαντική δικαστική απόφαση νομικού ενδιαφέροντος από μία εξαιρετική Πρόεδρο Πρωτοδικών, καθότι αναγνωρίζεται νομικά η ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» ως προσβολή από δημοσίευμα (κατ’ άρθρον 681ΚΠολΔ). Μάλιστα, η απόφαση αναλύει επακριβώς το εύρος και τη δυναμική του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τον αντίκτυπο που έχουν ανάλογες κατάπτυστες αναρτήσεις στην προσωπικότητα ενός ατόμου, ιδιαίτερα όταν αυτές προέρχονται από χρήστες ευρέως γνωστούς στο κοινό, όπως η εν λόγω τηλεκριτικός. Ελπίζουμε αυτή η απόφαση να σηματοδοτήσει το τέλος των επαγγελματιών υβριστών κάθε λογής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα