Νικήτας Καλαμάνης: «Υπάρχει σκηνοθέτης πίσω από τον Βοτανικό»

Στην εκπομπή «Η Δίκη στο Openτου Κυριάκουν Θωμαίδη φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και μίλησε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Όπως τόνισε τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το γήπεδο, δεν δίνονται στον Παναθηναϊκό, αλλά στο δήμο. Επίσης ότι υπάρχει «σκηνοθέτης» πίσω από τον Βοτανικό, χωρίς ωστόσο, να μπει σε λεπτομέρειες που αναφέρεται.

Οι δηλώσεις του Ν. Κακλαμάνη:

«Τότε ήταν 32 που αντιδρούσαν για το Βοτανικό και τώρα είναι 59 που έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό. Εγώ προσωπικά πάλεψα πολύ γι΄ αυτή την υπόθεση. Όσον αφορά για την Αγιά Σοφιά ανακατεύτηκα μόνο ως βουλευτής λόγω της προσωπικής μου φιλίας με τον Νίκο Στράτο, ο οποίος ήρθε και με βρήκε και μου ζήτησε βοήθεια, το πρόβλημα που ήταν πολύ απλό ήταν η χωροθέτηση και οι περιβαλλοντικοί όροι που είχε ενστάσεις του Δήμου, τακτοποιήθηκαν, θα τελειώσει πιο γρήγορα από τον Βοτανικό, ενώ θα φιλοξενήσει και τελικό του Conference League.

Δεν εισπράττει ο Παναθηναϊκός τα λεφτά από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ο Δήμος για να κάνει το γήπεδο στον Παναθηναϊκό. Όταν λήξει η σύμβαση μπορεί να ανανεωθεί ή να πάρει πίσω το γήπεδο ο Δήμος. Ο Δήμος μπήκε μπροστά για να γίνει η Διπλή Ανάπλαση. Όταν ήμουν εγώ είχε αναλάβει να κάνει το γήπεδο η οικογένεια Βαρδινογιάννη που ήταν στον Παναθηναϊκό.

Αντί για 49 χρόνια, θα γινόταν 90 χρόνια η παραχώρηση του γηπέδου. Επειδή θα γινόταν από ιδιώτη το γήπεδο δεν υπήρχε η υποχρέωση του διεθνούς διαγωνισμού. Πολύ χάρηκα που παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό το κλειστό του ΟΑΚΑ και προχωράει κάτι αντίστοιχο με το ΣΕΦ στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι πρώτη φορά που κάποιος θέλει να επενδύσει λεφτά και το κράτος τον σταματάει. Μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν σύγχρονα και γήπεδα. Δεν μπορεί να βγαίνει απόφαση μετά από επτά χρόνια. Μπορεί να υπάρχει σκηνοθέτης πίσω. Αυτή τη στιγμή νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα, η χρηματοδότηση υπάρχει και τα πολλά λεφτά που θα δοθούν δεν είναι μόνο για το γήπεδο, είναι για τα έργα υποδομής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα