Νικήθηκε από τον καρκίνο ο Βασίλης Λαοπόδης

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Δευτέρας ο γνωστός συνδικαλιστικής γιατρός Βασίλης Λαοπόδης. Η είδηση προκάλεσε θλίψη στον ιατρικό κόσμο, καθώς ήταν ιδιαιτέρως γνωστός και αγαπητός στο νοσοκομειακό χώρο.

Ο Βασίλης Λαοπόδης υπέφερε τους τελευταίους μήνες από τον καρκίνο ενώ νοσηλευόταν συχνά στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου και είχε διορισθεί στη θέση του προέδρου του νοσοκομείου της Αθήνας “Ερυθρός Σταυρός”, ως εκπρόσωπος του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) το 2012.

Ο Βασίλης Λαοπόδης για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), χειρουργός στην ειδικότητα, στέλεχος της ΠΑΣΚ – Ιατρών και με μεγάλη εμπειρία στο ΕΣΥ.

Ως έναν από τους θεμελιωτές του ΕΣΥ τον χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά στην δήλωση που έκανε για τον θάνατο του. Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μαχητής της ζωής, οραματιστής,  από τους ανθρώπους που θεμελίωσαν το ΕΣΥ. Αγωνίστηκε με πάθος ως γιατρός  για  τον συνάνθρωπο. Πολύτιμο στέλεχος της παράταξης μας. Τον αποχαιρετούμε με θλίψη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

 

Διαβάστε επίσης