Νικόλας Άσιμος: «Ελάτε μαζί μας μια βόλτα»

Έκθεση Ανέκδοτου Αρχείου του Νικόλα Άσιμου στο Ρομάντσο

Ο Νικόλας Άσιμος, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Μάρτη 1988, «έφυγε» για μια ατελείωτη ΒΟΛΤΑ, κι όσο κι αν ζήτησε (στα τελευταία σημειώματά του) από μας… λέει χαρακτηριστικά: «Παρακαλώ τους δημοσιογράφους κι άλλους έξυπνους να μην ασχοληθούν μαζί μου γιατί δεν ξέρουν», πολλοί πια, αφιερώνουμε χρόνο και μελάνι, γι’ αυτόν.

31 χρόνια μετά, κι ο Νικόλας υπάρχει, μέσα από τα τραγούδια του, τη δυναμική των στίχων του, και πολλές ιστορίες γύρω απ’ τη ζωή του.

31 χρόνια μετά, και για ΠΡΩΤΗ φορά θα εκτεθεί στο κοινό το ΑΡΧΕΙΟ του Νικόλα. Μακριά από ιστορίες και φήμες, παρά μόνο το ίδιο το χειρόγραφο υλικό θα «μιλήσει» για τον Άσιμο.

Μέχρι τις 15 Μαΐου, πραγματοποιείται στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ η προαναγγελθείσα έκθεση.

Με αφορμή το αρχείο, 15 εικαστικοί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν και εκθέσουν έργα, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, με τα οποία πραγματεύονται κοινωνικούς προβληματισμούς του τότε σε σχέση με το σήμερα, ενώνουν τη εποχή του με τη δική μας, και εν τέλει μας καλούν σε μια βόλτα.

Το αρχείο περιλαμβάνει: χειρόγραφα του Νικόλα, γνωστά του τραγούδια-την ώρα που τα φτιάχνει, με διορθώσεις, λάθη, διαφορετικοί στίχοι, ΑΝΕΚΔΟΤΑ τραγούδια και στίχους, χειρόγραφες σκέψεις του σε πολλά θέματα, καταγγελίες, αφίσες συναυλιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τα τελευταία του σημειώματα και πολλά άλλα.

«Το αρχείο μού έχει παραχωρήσει για τις ανάγκες τις έκθεσης η οικογένεια Ασημόπουλου, με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Νικόλα. Σας προσκαλώ λοιπόν, ελάτε μαζί μας μια βόλτα…» σημειώνει ο Φώτης Καραγεωργίου, Εικαστικός καλλιτέχνης και διοργανωτής της έκθεσης.

Κι εμείς προσθέτουμε: Η έκθεση έχει ήδη ξεκινήσει από τις 3 Μαΐου. Ωστόσο, λήγει στις 15 Μαΐου, οπότε προλαβαίνουμε!!! Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 5μμ-10μμ, στο Bios-Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα | τηλ. 2167003325)

Διαβάστε επίσης