«ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ – Τα πάντα, όλα»

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίουστον χώρο εκδηλώσεων του Publicστον Πειραιά η επίσημη παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Νίκου Αλέφαντου, με τίτλο «Τα πάντα, όλα».

Τον συγγραφέα προλόγισαν ο επιμελητής της έκδοσης, δημοσιογράφος και προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος του καναλιού ΑΡΤ TV, Γιάννης Καρατζαφέρης και ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς, Αντώνης Γλύκας.

Στην εισαγωγή του ο κος Καρατζαφέρης τόνισε μεταξύ άλλων την ιδιαίτερη σημασία της έκδοσης:

«Είναι από τις λίγες φορές που ένας τίτλος αντιπροσωπεύει τόσο πολύ με ένα βιβλίο. Όσοι διαβάσουν το βιβλίο δύσκολα δεν θα ταυτιστούν με τον Νίκο Αλέφαντο. Δεν γίνεται να μην πανηγυρίσεις μαζί του διαβάζοντας  για τις μεγάλες νίκες, δεν γίνεται να μην στενοχωρηθείς μαζί του για τις ήττες δεν γίνεται να μην αγανακτήσεις για τις διαιτητικές και άλλες πάσης φύσεως αδικίες που υπέστη και δεν γίνεται να μη συγκινηθείς διαβάζοντας τα τελευταία λόγια του πατέρα του. Το βιβλίο του Νίκου εκτός από ποδόσφαιρο περνάει και κοινωνικά μηνύματα».

Για την μεγάλη αγάπη του Νίκου Αλέφαντου, τον Ολυμπιακό και την ιδιαίτερη σχέση του με την ομάδα του Πειραιά, ο κος Γλύκας, επισήμανε στον πρόλογό του:

«Ο Νίκος Αλέφαντος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και έκανε πιο πλούσια την αθλητική ζωή του τόπου. Το βιβλίο δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να μάθει πράγματα από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, να μάθει ονόματα του παρελθόντος».

Ο Νίκος Αλέφαντος κατά την διάρκεια της παρουσίασης θυμήθηκε μεγάλες στιγμές από την καριέρα του, αλλά και τους  ανθρώπους που τον στήριξαν στην προσπάθειά του και χάραξαν ανεξίτηλα την ζωή του, όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ  περιέγραψε ορισμένες από τις κορυφαίες εμπειρίες του ως προπονητής.Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε σε μικρά και άγνωστα περισταστικά με παλιούς συμπαίκτες του, πρώην συνεργάτες και παράγοντες στην διαδρομή του στα ελληνικά γήπεδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός (και νυν μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ), κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος εγκωμίασε τον Νίκο Αλέφαντο για την συνεισφορά του στην ομάδα και την ιδιαίτερη σχέση του με τον Ολυμπιακό: «Ο Νίκος είναι φίλος, θεωρώ ότι είναι από τους μεγαλύτερους γνώστες του ποδοσφαίρου που έχω γνωρίσει και εκτός από σύντομες περιόδους που έχουμε συνεργαστεί στον Ολυμπιακό, τον είχα πάντα και τον συμβουλευόμουν σε πάρα πολλά πράγματα για την ομάδα. Γιατί πράγματι είναι ένας γνήσιος γνώστης και λάτρης του ποδοσφαίρου».

Τέλος, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο πρώην πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και νυν μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο επίτιμος πρόεδρος (και πρώην αντιπρόεδρος) του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Ιωάννης Πολυκανδριώτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς, Γιώργος Δαρίβας, αρκετοί Έλληνες προπονητές, όπως ο Πέτρος Μίχος και ο Σούλης Παπαδόπουλος, πρώην παράγοντες του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου Πειραιώς καθώς και μεγάλες δόξες του Ολυμπιακού και των ελληνικών γηπέδων, ανάμεσά τους και οι Χρήστος Καλτσάς, Σωτήρης Γκαβέζος, Βασίλης Καλογερόπουλος, Αντώνης Τζανετουλάκος, Κώστας Αρζένης, Νίκος Αρσινός, Χρήστος Ζαντέρογλου, Ηλίας Υφαντής, Νίκος Γιούτσος, Άρης Τζατζαρίδης, Γιώργος Κοττάκης, Λευτέρης Κοντομάς και Αλέκος Κτενάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από την Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά, η οποία δεσμεύτηκε να τιμήσει τον Νίκο Αλέφαντο αλλά και της Ε.Π.Σ. Πειραιά.

Τέλος, στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιά, Ιωάννης Μαρωνίτης, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Νίκο Αλέφαντο ως προπονητή και ως άνθρωπο του αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης