Νίκος Φίλης: «40.000 υποψήφιοι θυσία στο νεοφιλελεύθερο Μινώταυρο»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε δήλωση αναφορικά με όσους αποκλείστηκαν από την Ανωτάτη Εκπαίδευση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νϊκος Φίλης προέβη σε μια αιχμηρή δήλωση με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφορικά με τους 40.000 υποψηφίους που αποκλείστηκαν από την ευκαιρία να εισέθλουν σε κάποιο ΑΕΙ λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο βουλευτής, «φέτος έμειναν εκτός Πανεπιστημίων 1 στους 3 υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια και 2 στους 3 από τα ΕΠΑΛ», κάνοντας λόγο για θυσία στο βωμό του Μινώταυρου της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση: 

Τη βία του αποκλεισμού από την Ανώτατη Εκπαίδευση γνώρισαν 40.000 περίπου υποψήφιοι τα δύο χρόνια εφαρμογής της ΕΒΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ.  Φέτος έμειναν εκτός Πανεπιστημίων 1 στους 3 υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια και 2 στους 3 από τα ΕΠΑΛ. Θυσία στο βωμό του Μινώταυρου της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας.

Και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής φτωχοποίησης, που έχουν δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειες.

Αυτές τις συνθήκες διάλεξαν ο  κ. Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως για να αποκαλύψουν  το αποτρόπαιο πρόσωπο της ταξικής αντικοινωνικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους.

Από 80.000 περίπου που έμπαιναν στα Πανεπιστήμια όλα τα προηγούμενα χρόνια στους 60.000 πέρυσι και φέτος. Δυνητική πελατεία 20.000 παιδιά κάθε χρόνο για τα ιδιωτικά Κολλέγια και για Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αυτές τις νεοφιλελεύθερες και καταστροφικές αντιμεταρρυθμίσεις  στην εκπαίδευση θα καταδικάσει με τον πιο σαφή και αποφασιστικό τρόπο ο ελληνικός λαός στις εκλογές που έρχονται, μαζί με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα