Νίκος Ι. Νικολόπουλος: Οι «ειδικοί» του ΕΛΙΑΜΕΠ

Καυστικό άρθρο του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος για τη θέση του Ιδρύματος στα Ελληνοτουρκικά

-«Λ. Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ) : Δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατρέψει το Αιγαίο σε θάλασσα ελληνική – Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις & έντιμους συμβιβασμούς»-

Τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν τοποθετήσεις διαφόρων «ειδικών» συνδεδεμένων με το ΕΛΙΑΜΕΠ, για τις παραχωρήσεις που θα πρέπει να κάνουμε στο Αιγαίο έναντι της Τουρκίας.

Ομολογώ ότι όντας στον Δημόσιο βίο για πάνω από τρεις δεκαετίες, τέτοια αγάπη και έφεση προς το Δίκαιο και το ηθικό στις διεθνείς σχέσεις δεν έχω ξανασυναντήσει. Όλοι οι προαναφερόμενοι φρίττουν με τις αδικίες που υφίσταται η Τουρκία από εμάς και ζητούν να φανούμε δίκαιοι.

Ανατρέχοντας στην Ιστορία απορούμε πως ο ίδιος ο Κεμάλ Ατατούρκ δεν πρόσεξε το 1923, υπογράφοντας την Συνθήκη της Λωζάννης, πόσο τον αδίκησε η Ελλάδα, αν και έχασε τον πόλεμο, ώστε να διεκδικήσει τα δίκαια της χώρας του βρίσκοντας «λύσεις και έντιμους συμβιβασμούς».

Ευτυχώς όμως ιδρύθηκε το ΕΛΙΑΜΕΠ και έτσι η Τουρκία δεν θα μείνει εσαεί αδικημένη.

Παρατηρώντας την κατάσταση αυτή καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι τελείως περιττές οι Ελληνοτουρκικές συνομιλίες για την διευθέτηση των κοινών μας προβλημάτων.

Προτείνω στον κ. Πρωθυπουργό οι συνομιλίες να γίνονται μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας και του ΕΛΙΑΜΕΠ. Οι θέσεις της Τουρκίας εκφράζονται με σαφήνεια μέσα από το Ινστιτούτο, καλύτερα θα έλεγα και από το Τούρκικο Υπουργείο Εξωτερικών, οπότε χωρίς πολλά ταξίδια και ενημερώσεις και πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία αποδεκτή από το ΕΛΙΑΜΕΠ και καλοδεχούμενη από την Τουρκία ώστε να λήξει το θέμα που μας ταλαιπωρεί τόσα και τόσα χρόνια.

Αν ενεργήσουμε, δε, έτσι, θα αναβαθμισθεί η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, θα έχουμε την αιώνια ευγνωμοσύνη των Γερμανών και λοιπών φίλων μας και βεβαίως θα δώσουμε και ένα αξέχαστο μάθημα στον κόσμο για το πώς γίνεται να χάσεις παίζοντας μόνος σου.

Επίσης θα είναι καλό στοιχείο και για το βιογραφικό σας κε Πρωθυπουργέ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα