Νίκος Κακλαμανάκης: «Αποκαλύπτω ποιος απειλούσε τη ζωή μου στην Ιστιοπλοϊα»

Νέες καταγγελίες για τις πρακτικές της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από τον Ολυμπιονίκη, Νίκο Κακλαμανάκη.

Ο Ν. Κακλαμανάκης, έκανε λόγο για καθεστώς τρομοκρατίας, τύπου Βόρειας Κορέας στην ΕΙΟ, αλλά και δεκαετίες κατάχρησης εξουσίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Αναφέρθηκε στις απειλές που έχει δεχθεί για τη ζωή του και προανήγγειλε πως σύντομα θα αποκαλυφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το ποιος ήταν αυτός που τον απείλησε.

«Το 1999 όταν απειλήθηκε η ζωή μου, είχα φθάσει πολύ κοντά με δηλώσεις μου για την κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού και όταν μπήκα στο ‘ψητό’ να καταγγέλλω πράγματα με όνομα και στοιχεία, με πλησίασαν, για να πνίξουν την αλήθεια μου, απειλώντας τη ζωή μου. Άνθρωπος στο στενό κύκλο της Ομοσπονδίας. Θα αποκαλυφθεί άμεσα, και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει απειληθεί η ζωή μου έχει και πρόσφατα για θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία, άλλου χαρακτήρα όχι οικονομικής φύσεως, και έγινε συγκεκριμένα το 2018».

Αναφέρθηκε στις καταγγελίες που είχε κάνει στη Βουλή, σημειώνοντας πως είχε αποκαλύψει τότε τη διαχρονική ψυχική και συναισθηματική κακοποίηση που δέχονταν οι αθλητές, με τελεσίγραφα, καταστρατήγηση νομίμων δικαιωμάτων και με υπεύθυνες δηλώσεις που παραπέμπουν σε καθεστώς Βόρειας Κορέας.

«Ένα παιδί αυτό το οδηγεί σε αφανισμό, πρόκειται για καθεστώς τρομοκρατίας, σκίζει το όνειρό του το πετάει στα σκουπίδια… Η υπεύθυνη δήλωση ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στην εθνική ομάδα. Η σεξουαλική κακοποίηση ήταν το αποτέλεσμα της εξουσιοκρατίας και των εξαρτητικών σχέσεων που υπήρχαν, και από πάνω και από μέσα στο χώρο της ιστιοπλοΐας, και διαιωνιστήκαν. Λυπάμαι που επέλεξε το ΔΣ τον οδό της αγωγής εναντίον μου αντί να με καλέσει να δει τι στοιχεία έχω» επισήμανε, ακόμη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα