ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Διαφύλαξη των συνόρων μας, όπως έκαναν οι χώρες του Βίζεγκραντ

Το πρόβλημα των προσφυγικών ροών θυμίζει εθνική κρίση με τον έλεγχο της κατάστασης να έχει προ πολλού χαθεί

ο μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση είναι το προσφυγικό.  Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική. Αντιλαμβανόμαστε τις προσφυγικές και μεταναστευτικές εισροές και υπό το πόρισμα των δυνητικών απειλών για την ασφάλεια της χώρας.

¨Αρθρο του Νίκου Ι. Νικολόπουλου (*)

Το ερώτημα προκύπτει αυτονοήτως: Μας έχει ευνοήσει η στάση μας; Δυστυχώς, έχει χαθεί προ πολλού ο έλεγχος της κατάστασης. Το πρόβλημα των προσφυγικών ροών θυμίζει εθνική κρίση.

Οι προσπάθειες καλοπιάσματος του γείτονα, έχοντας καταχωνιάσει τις πικρές εμπειρίες μας του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος, έφεραν κάποιο αποτέλεσμα; Κάθε άλλο. Οραματίζονται τη «γαλάζια πατρίδα» και μοιράζουν αναθεωρητικούς χάρτες στους διεθνείς οργανισμούς. Η νέα χρονιά φέρνει τον Κυρ. Μητσοτάκη ενώπιον τεραστίων προβλημάτων και επικίνδυνων εκκρεμών εθνικών θεμάτων, που προοιωνίζονται διαφοροποίηση της πολιτικής ατμόσφαιρας του τόπου.

Η χώρα δείχνει διαρκώς εκτεθειμένη στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ ανοίγει και νέο «μέτωπο» με το Ιράν και τον αραβικό κόσμο, διαταράσσοντας τις παραδοσιακές καλές σχέσεις.

Δυστυχώς όμως μαζί με αυτά υπάρχουν και τα ανοικτά σύνορα που «παραμορφώνουν» την Ελλάδα! Και ενώ συμβαίνουν αυτά, για το μείζον εθνικό πρόβλημα της εισβολής λαθραίων και απρόσκλητων εποίκων στη χώρα μας οι αυξανόμενες με γεωμετρική πρόοδο αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και μάλιστα όχι μόνον των νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου, αλλά από τη Μακεδονία, την Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο κ.α., φανερώνουν πως η Αθήνα δεν έχει την ίδια αντίληψη περί του κοινού λαϊκού αισθήματος που έχουν οι πολίτες…

ΠΡΟΧΩΡΑ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΚΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ «ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΕΜΝΑ»

Δικαιολογημένα λοιπόν αναρωτιούνται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες:  Τι άλλαξε αυτούς τους έξι μήνες και αυξήθηκε δραματικά ο πληθυσμός προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στα νησιά του Β. Αιγαίου και ζήτησαν άσυλο; Και οι αφίξεις τελειωμό δεν έχουν και είναι καθημερινά αυξανόμενες. Με βάση τα δύο αρνητικά ρεκόρ, μας πληροφορεί η αρμόδια Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Ντ. Μιγιάτοβιτς, ότι η κατάσταση «έχει επιδεινωθεί δραματικά» και θα βαίνει επί τα χείρω…

Πολλαπλασιάστηκαν, λοιπόν, οι αιτούντες άσυλο και τριπλασιάστηκαν οι εισβολείς λαθρομετανάστες.  Οι καταφθάσαντες στα νησιά, απρόσκλητοι και παράτυποι, μουσουλμάνοι μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με απόλυτα στοιχεία, έγιναν ήδη περισσότεροι από τους Έλληνες…

Ο ισλαμικός λαθροεποικισμός και δι’ αυτού η αντικατάσταση των Ελλήνων από αλλοεθνείς, αλλόγλωσσους και αλλοθρήσκους είναι σε καλπάζουσα έξαρση. Ορδές λαθροεποίκων καθημερινά εξακολουθούν να κατακλύζουν τα νησιά μας και το μόνο που κάνει το επίσημο κράτος είναι να αναζητεί σαστισμένο να βρει τρόπους και μέσα για να τους στεγάσει, να τους ταΐσει, να τους παράσχει ιατρική περίθαλψη και διαρκές επίδομα, αγαθά τα οποία όμως δεν τα διασφαλίζει για τους Έλληνες.

Προχωρά ολοταχώς το σχέδιο κατοχής εκμουσουλμανισμού της Ελλάδος, ενώ οι ταγοί πολιτείας και εκκλησίας «σιωπούν σεμνά». Μετά από όλα αυτά, έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε να αλωθούν τα νησιά και η Θράκη μας.  Όλοι πρέπει και μπορούμε να μιλήσουμε… Κάποιοι ακόμη πιο δυνατά, δηλαδή όλοι εκείνοι που έχει απήχηση η φωνή τους. Έχουμε χρέος να αναλάβουμε τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και στην πατρίδα που μας έταξαν μπροστάρηδες. Η σιωπηλή αποδοχή της μόνιμης εγκατάστασης των παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα είναι συνταγή καταστροφής για τη χώρα.

Ας διαφυλάξουμε τα σύνορα μας, ή όπως έπραξαν οι χώρες του Βίζεγκραντ που έκλεισαν τα σύνορά τους, να πράξουμε και εμείς ομοίως. Αν δεν φρουρηθούν τα σύνορα, σύντομα οι Έλληνες θα είμαστε μετανάστες στη χώρα μας. Η καταφθάνουσα εθνική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές πιρουέτες.

(*) Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα