ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το “λουκέτο” στο ποδόσφαιρο δεν θα έχει, ούτε αυτή τη φορά, αντίκρισμα, αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι»

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη, κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκος Νικολόπουλος, αιτούμενος μεταξύ άλλων να μάθει εάν η Κυβέρνηση έχει τη βούληση, σε συνεργασία με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, να αποβληθούν οι ελληνικές ΠΑΕ από τις διεθνείς διοργανώσεις και είναι εφικτό να εξαιρεθεί η Εθνική Ελλάδος.

Μάλιστα με αφορμή την ερώτησή του ο Αχαιός πολιτικός παραχώρησε συνέντευξη χαρακτηρίζοντας «Φαρσοκωμωδία!» την όλη κατάσταση και επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη επ’ αόριστον διακοπή των αγώνων της Σούπερ Λίγκας είναι η πέμπτη φορά που λαμβάνεται ως ύστατο μέτρο στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, χωρίς ωστόσο να διορθώνεται κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Άρα, με τις αναστολές δεν είδαμε χαΐρι και ο λόγος είναι απλός» είπε ο βουλευτής και συνέχισε: «Υπάρχει μεν, ένα επαρκέστατο νομοθετικό οπλοστάσιο, το οποίο όμως δεν εφαρμόζεται. Υφίστανται οι νόμοι 2725/99 και 4326/15, που για όλα τα αθλητικά αδικήματα προβλέπουν αυστηρότατες ποινές».

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τα αλλεπάλληλα επεισόδια των τελευταίων αγωνιστικών στους αγώνες Ολυμπιακού -ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννενα – ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ -Ολυμπιακού, και ΠΑΟΚ –ΑΕΚ, λέγοντας:

«Με τα παλιά και με τα νέα επανήλθε και ο  διεθνής διασυρμός της χώρας και για τούτο είναι για να μπει, άπαξ δια παντός το μαχαίρι στο κόκκαλο, ειδάλλως ας τα κλείσουν τα “μαγαζιά” οι επενδυτές (με και χωρίς εισαγωγικά) του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

»Η Κυβέρνηση δεν θα έχει άλλοθι, αν και τούτη τη φορά προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο και επιχειρήσει με εμβαλωματικές λύσεις να εκτονώσει την κατάσταση. Ακόμη κι αν το καταφέρει, θα είναι πρόσκαιρη η εκτόνωση, όσο οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

»Για να βελτιωθούν οι συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος, πρέπει να είναι κάποιος ψυχολογικά έτοιμος να οδηγήσει το άρρωστο ποδόσφαιρό μας στην απομόνωση. Δηλαδή εκτός Ευρώπης! Όταν έχεις να κάνεις με αμετανοήτως υπότροπους στη βία, αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση, που θα έχει παραδειγματικό, ιστορικό αντίκτυπο».

Και καταλήγοντας ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε:

«Υπάρχει, βέβαια και μια ενδιάμεση λύση της τελευταίας ευκαιρίας για όλους τους εμπλεκόμενους. Κάτι τέτοιο, φυσικά, προϋποθέτει την πλήρη ενεργοποίηση και εφαρμογή των νόμων. Αλλά και τη λήψη αποφάσεων, που θα συμβάλουν στην απονομή δικαιοσύνης εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

»Τα άρθρα των υφιστάμενων νόμων παρέχουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η τάξη, αρκεί να εφαρμοσθούν, χωρίς να υπεισέρχεται η οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα στην εφαρμογή τους.

»Για αυτό λοιπόν δύο ερωτήματα έθεσα με την σημερινή κοινοβουλευτική μου παρέμβαση  στον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, και συγκεκριμένα τους ρωτώ:

  • Έχετε τη βούληση, σε συνεργασία με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, να αποβληθούν οι Ελληνικές ΠΑΕ από τις διεθνείς διοργανώσεις και είναι εφικτό να εξαιρεθεί η Εθνική Ελλάδος;
  • Αν η τωρινή αναστολή του πρωταθλήματος έχει την έννοια της τελευταίας ευκαιρίας για την πάταξη της βίας, σκοπεύετε να εφαρμόσετε τα άρθρα, ιδίως, 1,2,3 και 5 του Ν. 4326/15, θα κόψετε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στις ΠΑΕ και τους οργανωμένους οπαδούς και θα εφαρμόσετε πάραυτα το VAR για τη λήψη δίκαιων διαιτητικών αποφάσεων; Και τέλος, έχετε πληροφορηθεί αν η Ε.Ο.Ε. σκοπεύει να ενεργοποιήσει την Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητος για τους ταραξίες των γηπέδων (μεγαλομετόχους ΠΑΕ, αξιωματούχους αγώνων και οπαδούς);»

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης