Νίκος Νικολόπουλος: “Γίναμε μισό εκατομμύριο λιγότεροι…”    

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ και πρώην υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος, μιλά σε άρθρο του για τον "πλούτο των Εθνών" και χαρακτηρίζει το δημογραφικό "Εθνικό ζήτημα"

Ο πληθυσμός της Ελλάδας  μας μειώνεται συνεχώς μετά το 2010 και η απογραφή αναμένεται να το επιβεβαιώσει, σύμφωνα με όλες τις διασταυρωμένες πληροφορίες και έρευνες.

Τα επόμενα είκοσι χρόνια, ο πληθυσμός της πατρίδας μας θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 900.000.

Ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε περίπου κατά 405.000 άτομα, από την 1/1/2011 έως την 1/1/2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ και το αγωνιώδες ερώτημα προς το ΜΑΞΙΜΟΥ και όλη την πολιτική ηγεσία είναι :

Τι χειρότερο περιμένουμε για να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε με τη λήψη κάποιων σοβαρών μέτρων, ώστε να υπάρξει περίπτωση να ανατραπεί αυτή η εφιαλτική πρόβλεψη;

Η Ελλάδα γερνάει και πεθαίνει …

Αυτή τη χρονιά έχουμε και κάτι επιπλέον που αποδεικνύει πόσο άσχημα είναι  τα πράγματα για την χώρα μας.

Τη μετρήσιμη και μη αμφισβητούμενη απογραφή. Περίπου ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ(!) λιγότεροι Ελληνίδες κι Έλληνες  την τελευταία δεκαετία.

Μήπως αυτό μας ξυπνήσει;

Ας υπογραμμιστεί ότι  στο τέλος διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. την περίοδο 1990-1993 συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το πρόβλημα αυτό και ως Βουλευτής εκείνης της ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ  μετά λόγου γνώσεως σημειώνω μια ιστορική γενναία και τεκμηριωμένη  απόφαση – πρόταση που εισηγηθήκαμε ως αρμόδια επιτροπή στο τέλος διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. την περίοδο 1990-1993 και η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής .

Το ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ  πρόβλημα έγινε αποδεκτό από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Καμιά όμως από τις επόμενες κυβερνήσεις δεν εφάρμοσε ούτε νομοθέτησε τα βασικά μέτρα που περιλαμβάνονταν στο πόρισμα αυτό.

Νέο πόρισμα για το πρόβλημα αυτό συζητήθηκε στα τέλη της διακυβέρνησης της χώρας από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., που επίσης ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος  συμμετείχα, αλλά ούτε και αυτή η κυβέρνηση έλαβε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μείωσης του πληθυσμού της Πατρίδας μας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικό προβλήματος.

Δυστυχώς παρά τον συστηματικό Κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκήσαμε καμία από τις επόμενες κυβερνήσεις δεν έλαβε τα βασικά μέτρα που περιλαμβάνονταν στο πόρισμά αυτό.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ… ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ … ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τα αρνητικά ισοζύγια γεννήσεων έναντι θανάτων και μετανάστευσης νέων εκτός Ελλάδας συνεχίζονται. Εδώ και 10 χρόνια έχουν διαμορφώσει μια ραγδαία δημογραφικά πτώση, με αναλογία μία γυναίκα να γεννά 1,3 παιδιά, ενώ για να ανακοπεί αυτή η ταχύτητα θα έπρεπε ανά γυναίκα να μπούμε ήδη σε έναν ρυθμό γεννήσεων δύο παιδιά τουλάχιστον.

Αξίζει να γνωρίζουμε πως από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο πληθυσμός της χώρας αυξανόταν συνεχώς μέχρι και την 1.1.2013, έτος στο οποίο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του.

Και μετά… κάθε χρόνο «χάνεται»  μία πόλη 50 χιλιάδων ανθρώπων! Ο πληθυσμός της χώρας (με διαφορετικούς ρυθμούς) μειωνόταν συνεχώς.

Η υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων ήταν συνεχής, ενώ και η καθαρή εκροή πληθυσμού οφείλεται κυρίως στη νέα μετανάστευση.

Το 2050 με τα αισιόδοξα σενάρια σε έναν πληθυσμό 9 εκατομμυρίων τα 3,5 εκατομμύρια θα είναι άνω των 65 ετών.

Εξάλλου οι θάνατοι στη χώρα μας, τις πρώτες 31 εβδομάδες τού 2021 (4/1/2021-8/8/2021), αυξήθηκαν κατά 8.962 (ποσοστό 9,48%) σε σχέση με το 2020. Σύμφωνα μάλιστα με ανεπίσημα στοιχεία από το Euromomo, που καταγράφει τη θνησιμότητα σε 29 ευρωπαϊκές χώρες, η αύξηση αυτή συνεχίστηκε και στη διάρκεια του Αυγούστου.

Επίσης σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ  σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της εξαετίας 2015-2020, σημειώθηκε αύξηση των θανάτων κατά 8.982 (ποσοστό 12%).

Ο σημερινός Πρωθυπουργός παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό έως τώρα για το μείζον εθνικό θέμα της χώρας, την ώρα που χώρες όπως η Γαλλία, το Ισραήλ ή οι Σκανδιναβικές με πολιτικές κινήτρων κι όχι μόνο επιδομάτων επιχειρούν, μετά την ανακοπή της δημογραφικής πτώσης, την αναστροφή πλήρως της εικόνας υπέρ των γεννήσεων.

Εάν συνεχιστεί αυτή η αντεθνική και εγκληματική αδιαφορία των κομμάτων εξουσίας, τότε ας γνωρίζουμε ότι η δημογραφική κατάρρευση της χώρας μας θα επισύρει  πολλαπλούς και σοβαρούς κινδύνους εθνικής επιβίωσης.

Εδώ και τώρα πρέπει να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί μια υπερκομματική, εθνική , πολιτική με σαφείς στόχους και βάθος υλοποίησης μια δεκαετία, με προσυμφωνημένο ποσοστό επί του ΑΕΠ. Ένα πρόγραμμα πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και πάνω από ιδεοληψίες και μικροπολιτικές ιδιοτέλειες.

 Η Ελλάδα καταρρέει!

Από την έναρξη των μνημονιακών πολιτικών παρακολουθούμε άφωνοι και αναποφάσιστοι τη συντέλεση μιας «μοντέρνας γενοκτονίας» που συντελείται από εμάς.

Επί μια δεκαετία χάνεται κάθε χρόνο μια «κωμόπολη 50.000 κατοίκων».

«Οι άνθρωποι είναι ο πλούτος των Εθνών» και τώρα είναι η ύστατη ώρα για να ξανά αποκτήσουμε τον χαμένο πλούτο μας.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

Πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος  

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα