Νίκος Τσώνης, η φωτεινή πλευρά της ΕΡΤ, καμία σχέση με… Λυκουρόπουλους

Ο Νίκος Τσώνης, δημοσιογράφος που περιέγραψε για την ΕΡΤ τα περισσότερα μετάλλια που π΄ήραν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως  του Μίλτου Τεντόγλου, είναι η άλλη πλευρά της ΕΡΤ. Η καλή πλευρά. Η άλλη είναι του… Λυκουρόπουλου, που βρέθηκε εκεί λόγω  Γαμπρίτσου.

Ενώ ο Λυκουρόπουλος προσπάθησε με ψέματα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα που δεν έδειξε η ΕΡΤ τον Πετρούνια και τον Γκιώνη στα προκριματικά, ο Τσώνης, ως σοβαρός επαγγελματίας και γνώστης του στίβου όσο λίγοι σ’ αυτή την χώρα, είναι το καμάρι της δημόσιας τηλεόρασης. Χωρίς φανφάρες και χωρίς ν το παίζει… πνεύμα με τα ονόματα των αθλητών, περιέγραψε το χρυσό μετάλλιο του Τεντόγλου, με αριστοτεχνικό τρόπο.

Ούτε εξυπνακισμοί, ούτε εγωπάθειες, ούτε τουπέ, ούτε και κάλυψη από κανέναν Γαμπρίτσο, όπως ο Λυκουρόπουλος.

Ο Τσώνης μίλησε στο SPORT24 για το τελευταίο χρυσό άλμα στον τελικό του μήκους.

Ο Νίκος Τσώνης, ο δημοσιογράφος που περιέγραψε για λογαριασμό της ΕΡΤ το χρυσό άλμα του 23χρονου αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μίλησε στο SPORT24 για τον τελικό και τις στιγμές που προηγήθηκαν της προσπάθειας που εκτόξευσε τον Μίλτο Τεντόγλου στην κορυφή! «Είχα τεράστια αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα γιατί βλέπαμε κι εμείς ότι στα πρώτα του άλματα ο Μίλτος ήταν αγχωμένος. Αλλά πρόκειται για έναν ιδιαίτερο αθλητή, με τεράστιες ψυχικές δυνάμεις, ο οποίος έχει ψυχολογία ενός από τους μεγαλύτερους sportsmen στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Παράλληλα, αυτό το άλμα θα του δώσει και την αυτοπεποίθηση ώστε στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις να ξεκινά από την αρχή με μεγάλα άλματα. Μην ξεχνάμε ότι το μήκος είναι ένα αγώνισμα, που έχουν κυριαρχήσει οι Αμερικανοί με 22 μετάλλια από το 1896. Μεταξύ άλλων, έχουν διακριθεί σπουδαίοι αθλητές, όπως ο Καρλ Λιούις και άλλοι πολλοί θρύλοι του αθλήματος. Σκεφτόμουν στο τελευταίο άλμα ότι μπορεί να το κάνει, ήθελε μόνο να συγκεντρωθεί. Όταν τον είδα να ξεκινάει, το πίστεψα ότι θα το κάνει. Και το έκανε. Να είστε σίγουροι ότι μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις, που θα τον γράψουν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου στίβου».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα