Νηνεμία πριν την τρικυμία – Βαγγέλη μου, Τάκη μου…

Με τον Κλάτενμπεργκ καθ΄οδόν για τις πυραμίδες, η μάχη για την επαγγελματική διαιτησία αργότερα, Μέχρι τότε αγάπες και λουλούδια…

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, ρε. Ή μάλλον όλα μπορούν να γίνουν. Για τον Μπαλτάκο και τον Μαρινάκη, σου λέω. Μόνο «Βαγγέλη μου», «Τάκη μου» δεν είχαμε μετά την πρώτη συνεδρίαση. Ο Μπαλτάκος τον ξεφόρτωσε τον Κλάτενμπεργκ στην Αίγυπτο και δεν άνοιξε μύτη από τα media του Μαρινάκη. Ντουμπεκί κι από το Σαββιδοτεχνείο. Κι αυτό, την είδηση είχε μόνο ότι έφυγε ο Κλάτενμπεργκ, αντί να πανηγυρίζουνε όλοι οι Σαββιδοτέχνες. Να το πάρουμε από την αρχή το έργο, μάστορα.

 

Γράφει η iapopsi.gr ότι θα ήταν δύσκολη η περασμένη Τετάρτη, γιατί ο Μαρινάκης θα πήγαινε για πρώτη φορά με Μπαλτάκο πρόεδρο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την Εκτελεστική Επιτροπή. Μάλιστα. Κι άπαξ κι έχουν προηγηθεί δηλώσεις και υπονοούμενα κι από τους δυο, λες ότι δεν θ’ αργήσει ν’ ανάψει καμία σπίθα και μετά, όποιος πρόλαβε τον κύριο οίδε. Μπαρούτι μύριζε, δεν είναι και το καλύτερο μείγμα Μαρινάκης και Μπαλτάκος.

 

Βγαίνεις στην πιάτσα για να κόψεις κίνηση, τι πρόκειται να γίνει στις δυο συνεδριάσεις και πέφτεις επάνω σε κοπιαρισμένα πράγματα. Ότι ο Μαρινάκης θα πάει να τα ισοπεδώσει όλα. Οδοστρωτήρας σκέτος, σου λέει. Δεν θ’ αφήσει τίποτα όρθιο. Και θα επιτεθεί προσωπικά στον Μπαλτάκο και θ’ αρχίσει το πανηγύρι, μόνο ο Κούγιας θα έλειπε από το πατιρντί. Μιλάμε για όπλα, παλάσκες, γιλυό.

Και δεν γίνεται τίποτα στο φινάλε. Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά βγαίνει κι η ανακοίνωση της ΕΠΟ και λέει ότι ο Μαρινάκης ήταν ενωτικός. Κι οι άλλοι που πήρανε μέρος στην σύσκεψη τι ήτανε και αναφέρθηκε μονάχα ο Μαρινάκης;

Μέχρι και το Σαββιδοτεχνείο έγραψε ότι ο Μαρινάκης ήταν ενωτικός. Μιλάμε για δυστυχία κανονική. Κατάθλιψη έπεσε στο Σαββιδοτεχνείο. Στην γωνία περίμεναν τον Μαρινάκη να πει μία κουβέντα και ν’ αρχίσουνε να γράφουν τις παπαριές τους.

Μέχρι κι ο Βασιλάκης έγραψε ότι είναι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και τίποτα δεν άλλαξε και ούτε θα αλλάξει τώρα με τον Μαρινάκη. Ακόμα δεν τον είδαμε, δηλαδή, Γιάννη τον βαφτίσαμε. Και δεν είναι μονάχα ο Βασιλάκης στο Σαββιδοτεχνείο, που διαμορφώνει  καταστάσεις. Είναι όλα αυτά τα πυροβολημένα που μπαίνουν κάτω από τα ρεπορτάζ και γράφουνε σχόλια. Ό,τι μαλακία τα κατέβει στο κεφάλι γράφουνε και απαντάει ο ένας στον άλλο. Αφορμή παίρνουν από τα γραπτά του κάθε Βασιλάκη. Αυτά δημιουργούνε κλίμα, όχι ο κάθε Βασιλάκης. Ο Βασιλάκης μόνο βοηθάει.

Και το βγάλανε το συμπέρασμα. Ότι ο Μαρινάκης πήρε εννιά ψήφους, που πάει να πει ότι του χρόνου έχει 54 βαθμούς στο τσεπάκι του. Το πήρε, δηλαδή, το πρωτάθλημα. Κι αντί το Σαββιδοτεχνείο να δώσει τα πράγματα στην κανονική τους διάσταση, σιγοντάρει τα βλαμμένα με τέτοια άρθρα και ρεπορτάζ. Τα μπολιάζει με δηλητήριο. Άπαξ και γράφει ο άλλος ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα ο Μαρινάκης, χωρίς καν να δει τι θα πει στην πρώτη συνεδρίαση, τι περιμένεις να σου πει το πυροβολημένο; Αυτά θα σου πει και θα τα πιστεύει.

Κι εγώ, δεν σου λέω ότι ο Μαρινάκης θα σώσει το ποδόσφαιρο, επειδή το λέει. Μπορεί να το εννοεί, μπορεί και όχι. Θα δείξει. Περιμένεις, άπαξ κι είσαι σοβαρός για να κόψεις κίνηση. Και βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει. Για να το φτιάξει το ποδόσφαιρο και να γίνει πατριάρχης, όπως τον συμβούλευσαν μερικοί, πρέπει να έχει δικούς του συσχετισμούς. Τους αρμούς της εξουσίας, όπως είχε πει ο γίγαντας Αλέξης Τσίπρας, όταν κυβερνούσε ακόμα.

Τους έχει; Δεν τους έχει. Βάλε να δεις ποιοι είναι του Ολυμπιακού στην Εκτελεστική και ποιοί του Μελισσανίδη και του Σαββίδη. Πώς θα περάσει προτάσεις; Με τσαμπουκά; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι και πολλά τα μεροκάματα εκεί στην ΕΠΟ, δύσκολα τα πράγματα.

Να μην ξεφύγω όμως. Και ξαφνικά, πρωί – πρωί της περασμένης Πέμπτης, κατά τις 6 τα χαράματα, το Μαρινακέικο, το to10.gr, βγάζει την είδηση. Τέλος ο Κλάτενμπεργκ. Μάλιστα. Και ψάχνεις να βρεις τι μπινελίκι έχει να πέσει στον Μπαλτάκο. Τίποτα απολύτως. Μόνο ότι τον σούταρε ο Μπαλτάκος και πήγε στην Αίγυπτο. Κουβέντα παραπάνω.

Και περιμένεις το Σαββιδοτεχνείο να στήσει ολόκληρο σόου – νταβαρούρι. Ότι ο γίγαντας Μπαλτάκος τον ξαπόστειλε τον Άγγλο, που με τους Μανούχους, βοηθούσε τον Ολυμπιακό και τα ρέστα. Κουβέντα οι Σαββιδοτέχνες. Κιχ. Προβάλανε το γκολ του Κωνσταντέλια με κάποια Γκόου Αχέντ.

Κάνεις μια βόλτα στην πιάτσα στην Θεσσαλονίκη και σου λένε ότι έχει πέσει παγωμάρα στον ΠΑΟΚ. Ότι ο Μαρινάκης τα βρήκε με τον Μπαλτάκο. Ότι άλλαξε ο Μπαλτάκος και άλλες τέτοιες παπαριές.

Κανένας Μπαλτάκος δεν άλλαξε στρατόπεδο. Και γιατί να μην άλλαξε ο Μαρινάκης, σου λέω εγώ και να άλλαξε ο Μπαλτάκος; Δηλαδή, από την στιγμή που είπε ο Μαρινάκης στα προγραμματικά ότι θέλει να φτιάξει το ποδόσφαιρο, τι να έλεγε μετά; Ότι πρέπει να μείνει ο Κλάτενμπεργκ; Αφού δεν τον γουστάρανε ο Ιβάν Σαββίδης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μέχρι κι ο Γιάννης Αλαφούζος, τι να έλεγε δηλαδή; Ότι εγώ τον θέλω και να πυροβολούσε τον Μπαλτάκο, που τον έδιωξε; Πλάκα κάνουμε τώρα; Καινούργια αρχή, σου λέει ο Μαρινάκης. Επανεκκίνηση. Δεν γίνεται με τα ίδια υλικά.

 

Πάμε παρακάτω. Μεγάλα παιδιά είναι και ο Μπαλτάκος και ο Μαρινάκης. Άλλο θέλω να σου πω εγώ. Και καλά πράγματα να θέλει να κάνει ο Μαρινάκης. Να φέρει λεφτά στο μαγαζί πάνω απ όλα. Θα το δεχτούν οι άλλοι που δεν τον ψήφισαν; Με την καμία, σου λέω εγώ. Σιγά, που θα του βαρέσουνε και παλαμάκια. Μικρή Βουλή είναι η Super League 1. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να πει ο Τσίπρας ότι καλά έκανε ο Μητσοτάκης, είμαστε με την κυβέρνηση; Ποτέ των ποτών, ακόμα κι ότι δεν χρειάζεται απόδειξη ότι είναι καλό. Πάντα κάτι θα βρει για το αμφισβητήσει.

Είναι, όμως και το άλλο για τον Μαρινάκη και το Σαββιδοτεχνείο. Πιο σοβαρό. Ο ΠΑΟΚ είναι καταδικασμένος να πάρει το πρωτάθλημα, σου γράφουνε. Να το πάρει σου λέω εγώ. Άπαξ και το αξίζει, να το πάρει εκατό φορές, όπως τότε επί Λουτσέσκου τα πρώτα χρόνια. Μάλιστα.

Άντε, σου λέω εγώ, αυτά τα πιτσιρίκια που έφερε ο Μπότο, δεν τραβάνε κι αργήσουνε να προσαρμοστούνε και ξαναπαίξουνε τα περσινά γερόντια. Κι άπαξ και γίνουνε τα περσινά και βρεθεί ο ΠΑΟΚ πίσω στην βαθμολογία από την αρχή, τι χαμπάρια, μάστορα; Σε ποιον θα τα φορτώσουνε; Στον Μαρινάκη, βέβαια και μπορεί τα σκάγια να πάρουνε ξώφαλτσα και τον Μπαλτάκο. Ευκολάκι είναι αυτό για το Σαββιδοτεχνείο.

 

Θ’ αρχίσουνε να φωνάζουνε για κανένα ανάποδο φάουλ η πλάγιο, ο Τάσαρος ο Κάκος θα πιάσει εργολαβία τα μετρεμέτια και όλα καλά. Θα φταίει ο Μαρινάκης που είναι πρόεδρος στην Super League 1, που επηρεάζει τους διαιτητές και τον καινούργιο αρχιδιαιτητή και κυβερνάει την Ελλάδα. Έτοιμη η δικαιολογία, στο απυρόβλητο και ο Ιβάν Σαββίδης και ο Μπότο και ο στρατηγός Λουτσέσκου. Το θέμα είναι να μπορεί σαν φτιάξεις ένα παραμύθι. Ποιος Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και παπαριές. Μία δεν πιάνει ο Δανός μπροστά στους Σαββιδοτέχνες. Ούτε κι ο Αίσωπος με τους μύθους του.

Να στο κλείσω. Για να γίνει πατριάρχης ο Μαρινάκης, όπως τον συμβούλευσαν και να μην κοιτάζει μονάχα τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, πρώτα απ όλα πρέπει να συνταχθεί με την κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά. Η πιάτσα λέει ότι θα το κάνει. Θα κάνει από την αρχή τις διαπραγματεύσεις αυτός με τα κανάλια. Κι ας κέρδισε την δίκη στο Διαιτητικό, ότι μπορεί να διαπραγματεύεται κατά μόνας. Εκεί θα δείξει κατά που το πάει το έργο. Τώρα, αν οι επενδυτές οι «μικροί» θέλουν να τσεπώσουν το χρήμα και να μην κάνουν τίποτα, θα γίνει μπέρδεμα με τον Μαρινάκη. Προσεχώς, περισσότερα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα