Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον «Καλλικράτη»

 Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή από τον Γιάννη Μιχελάκη, θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Εσωτερικών τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στην εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Όπως ανακοίνωσε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών ο αρμόδιος υπουργός η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία είναι έτοιμη, ενώ ταυτοχρόνως τόνισε και την ανάγκη να θεσμοθετηθεί ένας ενιαίος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

Ο κ. Μιχελάκης συμμερίστηκε την άποψη -που εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος- ότι στον «Καλλικράτη» τίποτα δεν είναι ταμπού και δέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγος, άλλωστε, για τον οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών που θα τα ρυθμίζει.

Σχετικά με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας -που αποτέλεσε και το αντικείμενο της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών- ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι οι εκχωρήσεις ανέρχονται στα 375,5 εκατ. ευρώ, οι εντάξεις στα 472,8 εκατ., οι συμβάσεις στα 232,8 εκατ. και οι πληρωμές στα 124,4 εκατ. ευρώ.

Περαιτέρω ανέφερε ότι υλοποιούνται 10 έργα προτεραιότητας, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 121 εκατ. ευρώ και γνωστοποίησε ότι έχει ληφθεί απόφαση να μεταφερθούν επιπλέον πόροι από τον άξονα ψηφιακή σύγκλιση, ύψους 10,2 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης