NOVARTIS GATE: Ελένη Τουλουπάκη – Η επίθεση σε δικαστές και πολιτικούς, και ο στρουθοκαμηλισμός της Δικαιοσύνης

Στις 8-2-2022 έγινε γνωστό ότι η Ε. Τουλουπάκη έλαβε κλήση από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κ. Αλεβιζοπούλου, για να απολογηθεί ως κατηγορούμενη μεταξύ άλλων για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, δηλαδή για το πιο επονείδιστο αδίκημα για εισαγγελικό λειτουργό.

Με τη γνωστοποίηση της κλήσης σε απολογία, η Ε. Τουλουπάκη προέβη σε δημόσια γραπτή δήλωση, στην οποία όχι μόνο υπερασπίστηκε τον εαυτό της, όπως έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, αλλά προέβη σε κρίσεις και υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος συνολικά της ελληνικής πολιτείας.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

α) «Στο πλαίσιο της συντεταγμένης και οργανωμένης αυτής προσπάθειας εναντίον μας, καταπατήθηκε κάθε έννοια του κράτους δικαίου και διάκρισης των εξουσιών, μεταξύ άλλων, με ωμές παρεμβάσεις πολιτικών στο ανώτατο επίπεδο, που προεξοφλούσαν το αποτέλεσμα ήδη από την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης και που, δυστυχώς, οι δικαστικές εξελίξεις δείχνουν απλά να τις επικυρώνουν».

β) «Σήμερα καλούμαι από την ελληνική Δικαιοσύνη να απολογηθώ ως κατηγορούμενη. Για εμένα λοιπόν αυτή η κλήση προς απολογία είναι τίτλος τιμής. Τίτλος αναγνώρισης ότι ενήργησα με γνώμονα την αλήθεια για το δημόσιο συμφέρον».

Για τις θέσεις αυτές θέλουμε να απευθύνουμε τα εξής ερωτήματα προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου (Πρόεδρο και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Επιθεωρήτρια του Αρείου Πάγου):

Κύριοι Μ. Γεωργίου, Β. Πλειώτα και Μ. Νικολακέα, είναι νόμιμες αυτές οι δηλώσεις από έναν εν ενεργεία ακόμη (κακώς κατά τη γνώμη μας) εισαγγελικό λειτουργό;

Αποδέχεστε τους ισχυρισμούς της Ε. Τουλουπάκη ότι για τη δίωξή της συνήργησαν μαζί με τους πολιτικούς και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, με ανεπίληπτη θητεία άνω των 35 ετών στον χώρο της Δικαιοσύνης;

Γιατί, εξ όσων γνωρίζουμε, την άσκηση δίωξης σε βάρος της διέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρής και την κλήση σε απολογία συνέταξε η αρεοπαγίτης Κ. Αλεβιζοπούλου. Πέραν δε αυτού, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Αγγελής κατέστη αθώος με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αφού προηγουμένως διεσύρθη από στοχευμένα δημοσιεύματα, που προκλήθηκαν από ψευδή, συκοφαντική και ανοίκεια μήνυση της Ε. Τουλουπάκη εις βάρος του. Αφήνουμε κατά μέρος τις κρίσεις όλων των ανωτέρων δικαστικών λειτουργών που με τις αποφάσεις τους ουσιαστικά έχουν ανατρέψει τις πράξεις της Ε. Τουλουπάκη (τελευταία περίπτωση η αθώωση του Ν. Μανιαδάκη με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών).

Είναι δυνατόν να ανέχεσθε τη δήλωση ότι η κλήση για απολογία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας αποτελεί τίτλο τιμής για έναν εισαγγελικό λειτουργό;

Είναι δυνατόν να ανέχεσθε την Ε. Τουλουπάκη να «ανεβαίνει στην έδρα» ακόμη και σήμερα;

Υπάρχει προηγούμενο στη Δικαιοσύνη, εισαγγελέας να διώκεται για «κατάχρηση εξουσίας» σε υπόθεση που ερευνά, κατ’ αρχάς να παραμένει επί 6μηνο στη θέση του και να ερευνά την υπόθεση για την οποία κατηγορείται, και στη συνέχεια να συμμετέχει σε ποινικές δίκες, χωρίς να τεθεί σε αργία, μέχρις ότου ξεκαθαριστεί η υπόθεση της δίωξής της;

Δεν γνωρίζετε τα σχόλια δυσφορίας των περισσοτέρων δικαστών και εισαγγελέων για την κατάσταση αυτή;

Δεν έχετε αγωνία αν κάποια μέρα βρεθούν κάποιοι δικηγόροι, που θα κάνουν αίτηση εξαιρέσεως στη συγκεκριμένη εισαγγελέα;

Η δήλωση αυτή προσβάλλει –ναι ή όχι;– το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης;

Πριν από κάποια χρόνια, στον αείμνηστο εισαγγελέα Σ. Μπάγια, ένα από τα κοσμήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης, επειδή είχε δηλώσει ότι «πολλές αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου δεν λαμβάνονται με τον σωστό τρόπο» είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης για προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης.

Για την κα Τουλουπάκη θα συνεχιστεί ο στρουθοκαμηλισμός;

ΥΓ: Το άρθρο αυτό δεν απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι αυτός δεν έχει την αντιληπτική ικανότητα να κατανοήσει (όντας μικροβιολόγος στο επάγγελμα) του τι σημαίνει «προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης». Γιατί, αν είχε κατανοήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη, όταν είχε ασκηθεί η ποινική δίωξη κατά της Ε. Τουλουπάκη, εδώ και 1,5 έτος, θα είχε απευθύνει το σχετικό ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για θέσει αυτή σε προσωρινή αργία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα