Ντ. Μπακογιάννη για Ουκρανία: «Πρέπει συνεχίσουμε τις προσπάθειες για ειρήνη χωρίς δυτική αλαζονεία»

Ποια δύο σημαντικά λάθη έκανε ο Πούτιν κατά την άποψη της

Για τα δύο σημαντικά λάθη έκανε ο Πούτιν -κατά την άποψη της- σε ότι αφορά στην εισβολή στην Ουκρανία, μίλησε η βουλευτής της ΝΔ στον ΣΚΑΪ.

Αφενός πίστευε ότι θα βρει μια Ευρώπη αδύναμη και διαλυμένη. Αφετέρου υποτίμησε τον Ζελένσκι, θεωρώντας τον «καραγκιόζη».

Τελικά, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ενωμένη Ευρώπη και ένα ζωντανό ΝΑΤΟ, ενώ ο Ζελένσκι απεδείχθη ότι είναι σκληρό καρύδι. Άρα ο στόχος που είχε, να ρίξει την κυβέρνηση δεν επετεύχθη.

«Η Ελλάδα μπαίνει μπροστά μαζί με άλλες 14-15 χώρες της Ευρώπης για να στηρίξει αυτή τη νέα πραγματικότητα, την οποία επιζητούσαμε», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Όπως είπε, «θα είναι κρίμα» αν από τη βουλή δεν βγει σήμερα μήνυμα εθνικής ενότητας.

Τόνισε, δε, ότι «πρέπει συνεχίσουμε τις προσπάθειες χωρίς δυτική αλαζονεία».

Η Ευρώπη μπορεί να είναι «ένα αργοκίνητο καράβι», όμως, όταν δημιουργεί θεσμούς συνεχίζουν να λειτουργούν και μετά την κρίση, είπε. «Δεν είναι μόνο μια οικονομική δύναμη, είναι και μια αξιακή δύναμη».

Η ίδια επεσήμανε ότι «δεν αντιλαμβανόμαστε ακόμα το εύρος αυτής της νέας πραγματικότητας».

«Ο στόχος είναι η ειρήνη στην περιοχή, να καταλάβει ο Πούτιν ότι οι λογικές αυτές δεν ανήκουν στον 21ο αιώνα, όχι να εξοντώσουμε τους Ρώσους», είπε και συμπλήρωσε πως, αντίστοιχα, ο στόχος του Πούτιν είναι η αλλαγή της κυβέρνησης Ζελένσκι, όχι να κατακτήσει της περιοχές του νότου.

Επίσης η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «Ζούμε μια εποχή τεραστίων κοσμοϊστορικών αλλαγών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα