Νταβός: Πολιτικές και οικονομικές επαφές Μητσοτάκη

Συναντήσεις με κορυφαίους επενδυτές και επιχειρήσεις

Σειρά συναντήσεων με πολιτικούς και επενδυτές θα έχει ο πρωθυπουργός στο διήμερο 23-24/1 όπου θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Σημαντικές συναντήσεις και παρεμβάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις του WEF, ενώ θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο του Φόρουμ.
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της διοργάνωσης, διαμορφώνεται ως εξής:

-Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει παρουσία κοινού με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford, Niall Ferguson.
-Την ίδια ημέρα, στις 15.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα “Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal”, στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης:

– Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith.
– Τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace.
– Την διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg.
– Τον Πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer.
– Τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda.
– Την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux.
– Τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα έχει στο Νταβός διεθνείς διμερείς πολιτικές επαφές:

– Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 17.45 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer.
– Αμέσως μετά, στις 18.30 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.
– Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 10.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Juan Guaidó.
– Αμέσως μετά, στις 11.15 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani.

Διαβάστε επίσης