Ντι Στέφανο: Έπαιξε σε τρεις εθνικές ομάδες

Αγωνίστηκε στην Αργεντινή (6 συμμετοχές), στην Κολομβία (4 συμμετοχές – σε ανεπίσημους, μη αναγνωρισμένους από τη FIFΑ αγώνες) και στην Ισπανία (31 συμμετοχές)

Ο Ντι Στέφανο αγωνίστηκε σε τρεις διαφορετικές εθνικές ομάδες, στην Αργεντινή (6 συμμετοχές), στην Κολομβία (4 συμμετοχές – σε ανεπίσημους, μη αναγνωρισμένους από τη FIFΑ αγώνες) και στην Ισπανία (31 συμμετοχές). Με την Εθνική Ισπανίας έκανε το ντεμπούτο του στις 30 Ιανουαρίου 1957 σημειώνοντας χατ-τρικ απέναντι στην Ολλανδία και σημείωσε συνολικά 23 τέρματα, επίδοση που ήταν ρεκόρ και καταρρίφθηκε το 1990 από τον Εμίλιο Μπουτραγκένιο.

Σε μια φιλική συνάντηση της Ισπανίας με το Βέλγιο το 1957 πέτυχε το ωραιότερο γκολ της σταδιοδρομίας του (ο ίδιος το είχε επιλέξει αλλά και η άποψη συμπαικτών και θεατών ήταν η ίδια), το οποίο, όμως, δυστυχώς, δεν κατέγραψε η κάμερα. Έπειτα από δουλειά και έρευνα μηνών, ιταλικό κανάλι αναπαρέστησε τρισδιάστατα το γκολ τού Ντι Στέφανο βασιζόμενο σε μαρτυρίες.

Στις 23 Οκτωβρίου 1963 ήταν αρχηγός της Μικτής Κόσμου που αγωνίστηκε με την Εθνική Αγγλίας για τα 100 χρόνια της βρετανικής ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Σε όλη την καριέρα του συμμετείχε σε 1.126 επίσημους και φιλικούς αγώνες σε Αργεντινή, Κολομβία και Ισπανία και σημείωσε 893 γκολ. Έχοντας σημειώσει 376 τέρματα σε συναντήσεις Πρώτης Εθνικής κατηγορίας, κατατάσσεται στους 20 πρώτους στη λίστα όλων των εποχών, ενώ σε επίσημους αγώνες σημείωσε 515 τέρματα (τουλάχιστον) σε 704 αγώνες. Η IFFHS έχει αναγνωρίσει 530 γκολ. Με τους 8 τίτλους πρώτου σκόρερ πρωταθλήματος, υστερεί μόνο των Γιόζεφ Μπίτσαν (12 τίτλοι) και Γκούναρ Νόρνταλ (9 τίτλοι).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα