Ντοκουμέντα ντροπής!

Αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες που βρέθηκαν από τις αρχές στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα κατά τη διάρκεια έρευνας, η οποία ακολούθησε τη σύλληψή του και δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα «Έθνος».

Σε μία από αυτές, ο φερόμενος ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής απεικονίζεται –όταν ήταν ακόμη νέος- να χαιρετά ναζιστικά με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και μεγάλη σημαία των ναζί, ενώ είναι ντυμένος με αυθεντική καμπαρντίνα των Ες Ες και έχει στο μανίκι τη σβάστικα. Μάλιστα, ακόμη και το κούρεμά του θυμίζει τον Αδόλφο Χίτλερ!

Σε άλλη, που είναι τραβηγμένη σε δάσος, φορά στολή παραλλαγής και περιβραχιόνιο με το ναζιστικό σύμβολο. Μάλιστα, η τελευταία βρισκόταν σε κορνίζα σε περίοπτη θέση στην οικία του.

Οι δύο ανατριχιαστικές φωτογραφίες καθώς και ένα χειρόγραφο κείμενο, το οποίο τιτλοφορείται «Όρκος Χρυσή Αυγή 30-6-1983» και μεταξύ άλλων περιέχει φράσεις μίσους για τους Εβραίους, καταρρίπτουν με πάταγο τους ισχυρισμούς του προφυλακισθέντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής ότι δεν ασπάζεται την ιδεολογία των ναζί. Σημειώνεται πως κατά την απολογία του ρωτήθηκε για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του το χειρόγραφο του «Όρκου» και παρότι αναγνώρισε τον γραφικό του χαρακτήρα, είπε ότι δεν θυμάται πως το έγραψε και πρόσθεσε πως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, απ’ όσο είναι σε θέση να γνωρίζει.

Υπενθυμίζεται πως στο σπίτι του Παππά βρέθηκαν ακόμη μία μεγάλη φωτογραφία του Χίτλερ στο πάνω μέρος της οποίας αναγράφεται «Χρυσή Αυγή», κράνη με τα διακριτικά των Ες Ες, μπουκάλια κρασιού κενού περιεχομένου, με ετικέτα όπου απεικονίζεται ο Μπενίτο Μουσολίνι, πλήθος βιβλίων που αναφέρονται στους ναζί, καθώς και μικρές και μεγάλες σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό.

Σε ερώτηση εάν η Χρυσή Αυγή έχει σχέση με τις ιδέες του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού, ο Παππάς ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει ουδεμία πολιτική συνάφεια, καθώς η Χρυσή Αυγή πρεσβεύει την ιδεολογία του λαϊκού εθνικισμού». Για τα βιβλία ανέφερε πως τα έχει επειδή πραγματεύονται θέματα ελληνικής και όχι γερμανικής ιστορίας, ενώ για τα αντικείμενα είπε πως τα απέκτησε επειδή είναι συλλέκτης.

Διαβάστε επίσης