Αντίθεση Μπακογιάννη για Ουκρανία: «Δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί!»

Δήλωση της πρώην υπουργού Εξωτερικών που τη φέρνει σε ρήξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εξωτερική πολιτική - Σε στοίχιση η δήλωσή της με εκείνη του Κώστα Καραμανλή για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο 28ο ετήσιο συνέδριο «Economist Government Roundtable, παραδέχτηκε ότι στον πόλεμο της Ουκρανίας «δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί»!

Ο Κώστας Καραμανλής στο Πολεμικό Μουσείο είχε δηλώσει σχετικά με τον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο: «Η κατηγορηματική και ομόθυμη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν επαρκεί ως δικαιολογία για την υιοθέτηση όλο και πιο επιθετικής και άκαμπτης στάσης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και την διαιώνιση του πολέμου. Αντί η Ευρώπη να πρωταγωνιστεί σε πρωτοβουλίες για κατάπαυση του πυρός και αναζήτηση λύσης στη βάση των συμφωνιών του Μίνσκ, συχνά υπερθεματίζει σε φιλοπόλεμη συμπεριφορά». Με λίγα λόγια, μέγα λάθος η εμπλοκή μας.

Η βουλευτής της ΝΔ κα Μπακογιάννη μιλώντας στην ενότητα «Γιατί οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές είναι τόσο κρίσιμες», επεσήμανε ότι το επόμενο εξάμηνο θα είναι κρίσιμο, αναφέροντας  πως τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας και τη σημασία να υπάρξει σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

ΗΠΑ- ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αναταραχή, υπάρχει πολύ μεγάλο άγχος για το αποτέλεσμα, πώς θα επηρεάσουν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο στην Ευρώπη όσο και τον υπόλοιπο κόσμο και πώς θα είναι το ΝΑΤΟ πλέον. Οι γαλλογερμανικές σχέσεις δεν είναι οι σχέσεις που ξέραμε στο παρελθόν. Η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον μιας σειράς νέων και παλιών προβλημάτων. Ο ρόλος των ΗΠΑ είναι κρίσιμος τόσο για την Ουκρανία όσο και για την Μέση Ανατολή. Πώς η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα εργαστεί στο θέμα της Μέσης Ανατολής;»

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

«Για εμάς η Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά σημαντική. Όπως είπε ο πρόεδρος Γκιουλ πιο πριν, παρακολουθούμε την εξέλιξη και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, γιατί όπως γνωρίζετε η Ελλάδα είναι σε μια πολύ ιδιαίτερη θέση. Είμαστε ειλικρινείς διαμεσολαβητές για την περιοχή, είμαστε μια χώρα η οποία απέδειξε στο παρελθόν ότι μπορούμε να επικοινωνούμε και με τις δύο πλευρές, τόσο με το Ισραήλ όσο και με τους Παλαιστινίους με αποτελεσματικό τρόπο, όμως πολλά εξαρτώνται από τις ΗΠΑ».

Για την περίπτωση που εκλεγεί ο Τραμπ για μια δεύτερη θητεία,  η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ: «Δεν πιστεύω ότι θα ρέει το χρήμα στην Ουκρανία. Συμφωνώ με τον πρόεδρο Γκιουλ ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε εμπλακεί εκεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα