ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ “Έχει δίκιο ο Κοτζιάς, ο Καμμένος λέει ότι του κατέβει”

Ολομέτωπη επίθεση στον Πάνο Καμμένο έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ στην διαμάχη του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον υπουργό Εξωτερικών, πήρε την θέση του κ. Κοτζιά. Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τον Πάνο Καμμένο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κοτζιάς έχει δίκιο. Ο Καμμένος πάει στις ΗΠΑ και λέει ότι του κατέβει. Και σε τέτοια θέματα δεν λες ότι σου κατέβει. Όταν εκπροσωπείς τη χώρα μιλάς ως υπουργός Άμυνας και έχεις υποχρέωση να ακολουθείς μία πολιτική».

Όμως η κ. Μπακογιάννη ήταν εξόχως επικριτική για την συνολική εικόνα της κυβέρνησης λέγοντας: «Αυτήν την εικόνα Υπουργικού Συμβουλίου δεν την έχω ξαναδεί. Αδικούμε τη λέξη τσίρκο όταν αναφερόμαστε σε αυτήν την εικόνα». Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε: «Ο Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν. Το έχετε ξανακούσει αυτό από πρωθυπουργό να απευθύνεται στους υπουργούς του ότι δεν θα τον ρίξουν;».
Όπως τόνισε επίσης, «η κατάσταση του Καμμένου είναι θλιβερή που λέει ότι δεν θα άρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση» και εξήγησε: «Πρακτικώς, πολιτικώς και ηθικώς, αν άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει η αρχή της δεδηλωμένης. Πιστεύω ότι ο Καμμένος θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα του. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει ότι δεν κατάλαβε και να προσπαθήσει να κυβερνήσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας».

Για την συμφωνία

Ως προς την εξέλιξη για τη συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε: «Ένα ενδεχόμενο είναι να περάσει ο Ζάεφ τις συνταγματικές αλλαγές, και από εκεί και πέρα να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, όπου εκτιμώ ότι θα υπάρξουν οι 151 που θα την στηρίξουν. Υπάρχει και η περίπτωση να μην περάσει η συμφωνία, οπότε ξαναρχίζουμε από την αρχή. Η Ν.Δ. θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση από την αρχή, αλλά με δυσκολότερους όρους». Κατά την πρώην υπουργό Εξωτερικών «δύο είναι οι αποσταθεροποιητικοί παράγοντες. Καταρχάς είναι μία πολυεθνική χώρα. Εμείς είμαστε 87% Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι. Είμαστε μια ομοιογενής χώρα. Έπρεπε να μείνουμε έξω από τα ταυτοτικά θέματα».
Σημείωσε πάντως ότι «και εγώ θα ήθελα να δω, υπό προϋποθέσεις τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ. Και για την ίδια τη σταθερότητα της χώρας» και σχολίασε: «Μπήκαμε σε μία λάθος πολιτική διαπραγμάτευσης. Όταν άκουσα σαν πρόταση τη δημοκρατία του Ίλιντεν είπα ότι ο Κοτζιάς δεν έχει αίσθηση της Ιστορίας».
Αναφερόμενη στο Βουκουρέστι τόνισε: «Ήταν η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να τα παίξουμε όλα και να πούμε ότι αν δεν δεχθούν το όνομα να μην μπουν στο ΝΑΤΟ. Δεν υπήρχε θέμα να κάνουμε εκεί διαπραγμάτευση. Η αδιαλλαξία του Γκρουέφσκι δεν επέτρεπε σοβαρές ελπίδες επίλυσης του θέματος αυτού».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα