Ντούα Λίπα: «Στενόμυαλοι» οι Βρετανοί υπουργοί που λένε «εγκληματίες» τους Αλβανούς

«Πονάει, είναι κοντόφθαλμο, αλλά είναι ο τρόπος που σκέφτονται πολλοί άνθρωποι» δήλωσε η τραγουδίστρια

Η Ντούα Λίπα κατακρίνει τον τρόπο, με τον οποίο μιλούν οι Βρετανοί υπουργοί για τους Αλβανούς μετανάστες.

Η σταρ χαρακτήρισε τη στάση τους «στενόμυαλη και κοντόφθαλμη», εξηγώντας πως η αντιμετώπισή τους «πονάει». «Ο τρόπος που οι Βρετανοί υπουργοί έχουν μιλήσει για τους Αλβανούς πονάει», είπε χαρακτηριστικά στους «Sunday Times».

Τόνισε μάλιστα, πως θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση. «Σαφώς πόνεσε. Πάντα πίστευα ότι το Λονδίνο είναι μια ένωση από κουλτούρες. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πόλης», σχολίασε αναφορικά με τη δήλωση της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, η οποία αναφέρθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στους Αλβανούς ως «εγκληματίες» σε συζήτηση που έγινε στη Βουλή.

«Όταν ακούς την κυβέρνηση να μιλά για τους Αλβανούς για παράδειγμα, πονάει. Είναι κοντόφθαλμο και στενόμυαλο, αλλά είναι ο τρόπος που σκέφτονται πολλοί άνθρωποι. Όσο κι αν προσπαθούμε να αλλάξουμε τη ρητορική, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που σκέφτοναι “οι μετανάστες έρχονται στη χώρα και μας παίρνουν τις δουλειές”», σημείωσε.

Όπως εξηγεί παρακάτω, δεν σκοπεύει ποτέ να σταματήσει να λέει ανοιχτά τη γνώμη της, ανεξαρτήτως ποιες θα είναι οι συνέπειες, ενώ τονίζει πως γι’ αυτό είναι υπεύθυνοι οι γονείς της.

Ο Ντουκάτζιν Λίπα και η Ανέζα ήταν κι εκείνοι μετανάστες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από την Αλβανία και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Αγγλία. Έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά. Η Ντούα Λίπα γεννήθηκε το 1995 στη Βρετανία.

Μιλώντας για τους λόγους που αναγκάζουν κάποιον να μεταναστεύσει, αναφέρθηκε και στους γονείς της. «Οι μετανάστες που έχουν έρθει εδώ δούλεψαν απίστευτα σκληρά. Χρειάζεται να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση, γιατί οι άνθρωποι δεν φεύγουν από τη χώρα τους, αν δεν υπάρχει ανάγκη ή φόβος για την οικογένειά τους», εξήγησε κλείνοντας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα