Ο 22χρονος τυφλός και αυτιστικός που συγκίνησε όλο τον κόσμο με το ταλέντο του (βίντεο)

Ο φετινός τελικός του America’s Got Talent ανέδειξε έναν αληθινά ξεχωριστό νικητή: Ο 22χρονος Kodi Lee, που έσπειρε ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο με την ερμηνεία του, είναι τυφλός και αυτιστικός.

Ο Lee γεννήθηκε με υποπλασία οπτικού νεύρου και στα 4 χρόνια του διαγνώστηκε με αυτισμό. Το πάθος του, ωστόσο, για τη μουσική τον έκανε να διαπρέψει και να εντυπωσιάσει τους κριτές του αμερικανικού ριάλιτι.

Ένας από αυτούς, ο Simon Cowell, του είπε: «Είσαι, ειλικρινά, ένας από τους πιο ξεχωριστούς ανθρώπους και ταλέντα που είχαμε τη σπουδαία τύχη να παρουσιάσουμε στο σόου μας».

Ο Lee ήταν φαβορί από την αρχή της συμμετοχής του στο talent show και, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό που αντιμετώπισε, κατάφερε να θριαμβεύσει, κερδίζοντας όχι μόνο την προτίμηση της κριτικής επιτροπής αλλά και εκείνη του κόσμου.

Μια λαμπρή καριέρα ανοίγεται μπροστά του καθώς πέρα από την τεράστια αναγνωρισιμότητα και το βραβείο του 1 εκ. δολαρίων εξασφάλισε και μια σειρά συναυλιών στο Λας Βέγκας. Πώς σκοπεύει να εξαργυρώσει την επιτυχία του ο ίδιος;

«Ο Kodi θα ήθελε να έχει ένα μεγάλο πιάνο σε κάθε χρώμα» αποκάλυψε η μητέρα του, συνεχίζοντας: «Επιπλέον θα του άρεσε να συνεργαστεί με άλλους σπουδαίους μουσικούς και να φέρει την αγάπη στον κόσμο μέσα από τη μουσική και την ψυχαγωγία… θα συνεχίσει όσο μπορεί να κυνηγά το στόχο του να γίνει επαγγελματίας μουσικός».

Διαβάστε επίσης