Ο.Α.Κ.Α.: Δεύτερη ευκαιρία στα… αθλητικά μας ρούχα

Μία… δεύτερη ευκαιρία και μία νέα ζωή δίνει το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» σε αθλητικά ρούχα μέσα από το πρόγραμμα «Fabric Republic». Σε ειδικά διαμορφωμένους κάδους, σε χώρους του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, συλλέγονται αθλητικά ρούχα, τα οποία θα προσφέρονται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, σε κάδους με σχήμα καρδιάς θα συγκεντρώνονται πλαστικά καπάκια και θα παραδίδονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραπληγικών.

Οι κάδοι του Fabric Republic έχουν τοποθετηθεί έξω από το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου του Ο.Α.Κ.Α. Η Fabric Republic αποτελεί ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες, τη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη.

«Με το σύνθημα «Χάρισε Αθλητικά Ρούχα» συλλέγουμε τα αθλητικά ρούχα και τα προσφέρουμε σε οικογένειες που χρειάζονται τη στήριξή μας. Στο Ο.Α.Κ.Α., πιστοί στη δέσμευσή μας για κυκλική οικονομία, συνεργαζόμαστε με την ΑΜΚΕ «ΙΑΣΙΣ» και τοποθετήσαμε ειδικά διαμορφωμένους κάδους ανακύκλωσης σε χώρους του Ολυμπιακού Συγκροτήματος. Ρούχα που δεν χρειαζόμαστε είναι χρήσιμα για οργανώσεις και φορείς ή για ανακύκλωση», δήλωσε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου και στο Ολυμπιακό Προπονητήριο έχουν τοποθετηθεί και κάδοι σε σχήμα καρδιάς προκειμένου να συγκεντρώνονται πλαστικά καπάκια. Τα καπάκια θα παραδίδονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραπληγικών, η οποία συνεργάζεται με εταιρείες ανακύκλωσης που προσφέρουν ως αντίτιμο χρήματα για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. Στους κάδους που έχουν σχήμα καρδιάς μπορούν να τοποθετηθούν μόνο καπάκια από πλαστικά μπουκάλια νερού, χυμών, απορρυπαντικών, σαμπουάν κλπ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο «χρυσός» παραολυμπιονίκης Αθανάσιος Γκαβέλας, ο Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της ΑΜΚΕ «ΙΑΣΙΣ» Νίκος Μπαλτάς, η Υπεύθυνη του Προγράμματος Fabric Republic Αθηνά Πηλιτζίδου, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής

του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Κωνσταντίνος Ταξίαρχου καθώς και μέλη από το Σωματείο «Ιωνάς» αλλά και παιδιά από το «Αεί Φέρειν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα