Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Πλαπούτα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, παρευρέθηκε και στα εγκαίνια του Πυργόσπιτου Πλαπούτα στη Γορτυνία

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός παρευρέθηκε στην τελετή και για τα εγκαίνια του Πυργόσπιτου της Οικογενείας Πλαπούτα στο χωριό Παλούμπα της Ορεινής Γορτυνίας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός:

«Χθες είχα την εξαιρετική Τιμή να με προσκαλέσει ο Πατριωτικός Όμιλος απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Δημητρίου (Δημητράκη) Πλαπούτα και στα εγκαίνια του Πυργόσπιτου της Οικογενείας Πλαπούτα στο χωριό Παλούμπα της Ορεινής Γορτυνίας στην Αρκαδία.

Στο πυργόσπιτο αυτό, του οποίο η ανακατασκευή είναι εκπληκτική, οι Κόλλιας Πλαπούτας, με τους γιούς του Δημητράκη και Γεώργιο μαζί με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σχεδίασαν την Επανάσταση του 1821 και τις μεγάλες μας Νίκες επί του Οθωμανικού Στρατού τα πρώτα έτη του Αγώνα. Αξίζει να πάτε με τα παιδιά σας και να τον επισκεφθείτε. Θερμά Συγχαρητήρια στους Αναβιωτές του 1821 που με τις απίθανες στολές τους, κατορθώνουν να αναπαραστήσουν άριστα τους Αγωνιστές του Γένους».

Πηγή: i-efimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα