Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίζεται την Μενδώνη και απαντά!

«Μισούν την υπουργό επειδή ξεκόλλησε το Ελληνικό. Μην πέφτετε στην παγίδα», έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης

Με ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίζεται την Λίνα Μενδώνη η οποία δέχτηκε δριμύτατη επίθεση από τον Σύλλογο Αρχαιολόγων για τα έργα της στο κόσμο του πολιτισμού αλλά και για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογο αποκαλεί την υπουργό Πολιτισμού persona non grata.

Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

«Για όσους δεν το γνωρίζετε μιλάμε για Σύλλογο της Άκρας Αριστεράς που έχει προσπαθήσει να σταματήσει κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας στη Χώρα και που μισούν την Υπουργό που ξεκόλλησε το Ελληνικό και μία σειρά άλλων επενδύσεων. Μην πέφτετε στην παγίδα», έγραψε, χαρακτηριστικά.

Πράγματι, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων επιτίθεται στην κυρία Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά την επικρίνει και για όλες τις μεταρρυθμίσεις που έκανε στο υπουργείο Πολιτισμού το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χαρακτηριστικά, «Η Λ. Μενδώνη έχει πολλάκις συνδέσει το όνομά της με καταστροφικές για τον πολιτισμό επιλογές, όπως η μεθοδευμένη καταστροφή των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, οι απαράδεκτες επεμβάσεις στην Ακρόπολη και η προσπάθεια διάλυσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με την αλλαγή νομικού καθεστώτος στα κρατικά μουσεία, ενώ είναι τοις πάσι γνωστές οι μεθοδεύσεις για τη χειραγώγηση κορυφαίων θεσμικών οργάνων του ΥΠΠΟΑ όπως του ΚΑΣ, με καταστροφικά για την πολιτιστική κληρονομιά αποτελέσματα…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα