Ο Άδωνις “αποθέωσε” Τσίπρα και Καμμένο

Και όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε με καλά λόγια για Αλεξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνεντευξή του στον ALPHA 98.9 αναφέρθηκε ακόμα στην ΕΛΒΟ για τη συμφωνία με την ισραηλινή εταιρεία, το Ελληνικό, στις επενδύσεις στη χώρα μας και αποκάλυψε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και νέες για την επικράτεια.

«Όλες οι επενδύσεις προχωράνε με μεγάλη ταχύτητα, είμαστε σε καλή φάση. Στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχουμε σπάσει ρεκόρ, από την 19η θέση, έχουμε φτάσει στην 8η και μέχρι το τέλος θα είμαστε στην 3η θέση. Στην απορρόφηση των κονδυλίων για την Covid-19, είμαστε στη 2η θέση σε ταχύτητα και απορρόφηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα έτρεξε με πρωτοφανείς ρυθμους.

Το καζίνο πέτυχε 5 φορές υψηλότερο τίμημα από το προβλεπόμενο, τα 30 εκατομμύρια, τα κάναμε 15, προχωράμε σε Σκαραμαγκά και Ελευσίνα, όλα είναι σε μια σειρά», δήλωσε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και αναφέρθηκε στην πολεμική βιομηχανία:

«Είναι γεγονός ότι μας ανατέθηκε το θέμα της ΕΑΒ και η δημιουργία συμπράξεων στην αμυντική βιομηχανία. Μαζί με το υπουργείο Οικονομικών τελείωσε ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ, θα έχουμε καλές ειδήσεις για την ΕΑΣ και θα έχουμε εξελίξεις στην ΕΑΒ.

Την ΕΟΒ πήρε η ισραηλινή Plassan με τη Rafale, τα χρήματα που θα χρειαστεί να βάλουν είναι 120 εκατομμύρια ευρώ. Θα φτιάξουν γραμμή παραγωγής στην ΕΛΒΟ και έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης. Για την ΕΑΣ είμαστε κοντά σε μια καλή συμφωνία, για την ΕΑΒ είμαστε ένα βήμα πίσω, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμο το σχέδιο».

Για το αν η ελληνοτουρκική κρίση επηρεάζει τις επενδυτικές προσπάθειες: «Μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεάσει καθόλου. Απόδειξη ότι έχουμε τα χαμηλότερα επιτόκια τους δεκαετούς ομολόγου της ιστορίας μας. Όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζουν απρόσκοπτα.

Δεν υπάρχει επενδυτής να πει ότι σταματάει λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναδειχθεί στρατηγικός εταίρος της Αμερικής κάνει τους ξένους να αντιλαμβάνονται τη θέση της και αυτό τους ηρεμεί. Έχω πει πολλές φορές και για να είμαι δίκαιος, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση συνέβαλε καθοριστικά στο να αλλάξει η εικόνα της σχέσης Ελλάδας με Ισραήλ και ΗΠΑ.

Έχει συμβολή η κυβέρνηση της αριστεράς και ο Πάνος Καμμένος. Κατάφερε να μειώσει στην κοινωνία τον αντιαμερικανισμό.

Πρίν από τον Τσίπρα, αν πήγαινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Πομπέο, τον Παναγιωτόπουλο και τον Δένδια στη Σούδα για να ανακοινώσουν διεύρυνση, σκεφτείτε πόσες διαδηλώσεις θα είχαμε στην Αθήνα. Είναι μεγάλη η διαφορά και αυτό είναι για καλό. Βλέπουν οι ξένοι ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και δεν είναι μόνη της».

«Έχουμε συνηθίσει να λένε όλοι για την κακή εξωτερική πολιτική της Ελλάδα και την καλή της Τουρκίας. Στο βάθος του χρόνου, η Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ και η Τουρκία όχι. Η Ελλάδα έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ, η Τουρκία ακόμα περιμένει. Η Ελλάδα έγινε στρατηγικός εταίρος με τις ΗΠΑ, η Τουρκία είναι απέναντι. Να βλέπουμε τις εθνικές μας επιτυχίες», πρόσθεσε και απάντησε στο αν περιμένουμε νέες επενδύσεις στο μέλλον:

«Στην επικράτεια θα έχουμε πολλά καινούργια και καλά νέα. Θα τρίβετε τα μάτια σας. Το ενδιαφέρον των ξένων είναι πολύ μεγάλο. Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κερδίσει βαθμούς αξιοπιστίας, την βλέπουν ως επενδυτικό προορισμό».

Για το μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας: «Το master plan της επένδυσης στο Ελληνικό πέρασε από τη Βουλή επί ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ούτε βίδα. Όποιος δεν του αρέσει στην Κουμουνδούρου. Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη να υλοποιηθεί. Αυτό που πάει να φτιαχτεί εκεί είναι το κάτι άλλο, θα καταστήσει την Αθήνα μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου και δεν θα μείνουμε στο Ελληνικό, θα υπάρξουν κι άλλοι επενδυτές για το παραλιακό μέτωπο. Μέσα στο κτίριο πάντως του παλιού αεροδρομίου θα υπάρχει η ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα