Ο Άγγελος στην Εθνική (μαζί με τα «ορφανά» του…)

Επιτέλους, ο Άγγελος Αναστασιάδης υπέγραψε κι ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ, για να βάλει σε ρότα την εθνική ομάδα. Και πότε το επέλεξε να υπογράψει; Την ημέρα της γιορτής του. Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Προστάτες της πολεμικής αεροπορίας. Μαχητές. Αήττητοι που τους είπε ο «Ιρλανδός» υπουργός ο Πάνος Ο’ Καμέ, όπως λέμε ο Μπάμπης Ο’ Τεννέ. Και γιατί υπόγραψε την ημέρα των Αρχαγέλλων; Διότι έβαλαν το χέρι τους για να εισακουστούν όλες οι επιθυμίες του Άγγελου. Ακριβώς την ημέρα που γιόρταζαν το έβαλαν.

Ο Άγγελος μπορεί να είχε συμφωνήσει προφορικά με τον Βαγγέλη το Γραμμένο, αλλά τζίφρες δεν είχαν πέσει. Κάτι κόνξες του έκανε ο Ευάγγελος (Βαγγέλης, για τους φίλους) Γραμμένος. Τον Αποστόλη τον Τερζή ήθελε μαζί ο Άγγελος για προπονητή τερματοφυλάκων και τον Λεωνίδα τον Δημητρακόπουλο για γυμναστή. Και καλά έκανε δηλαδή. Άπαξ και δεν βοηθήσει τα δικά του τα παιδιά τώρα που βολεύτηκε στην Εθνική, ποιον θα βοηθούσε; Τον ξένο κόσμο; Και το έθεσε ευθύς ο Αναστασιάδης στον Γραμμένο, ότι τους θέλει και τους δυο και τον Μπασινά για βοηθό. Λένε, τώρα, μερικοί κακεντρεχείς και πονηροί, ότι ο Γραμμένος τον ρώτησε αν τους θέλει και τους τρεις με… λεφτά ή μήπως θα ήθελαν αυτά τα παλικάρια να κάνουν εθελοντική εργασία, όπως κάνουν οι μισοί Έλληνες. Γιατί από χρήμα, πολύ λίγα πράγματα στην ΕΠΟ.

Τα παίρνουν όλα αυτοί οι Λάκοβιτς και Άντζελοι και ο Περέιρα, φυσικά, Fake news είναι αυτό το πράγμα. Ο Άγγελος απλά και μόνο ήθελε να πάει στην Εθνική με κάθε επισημότητα. Με τους βοηθούς του και τα σέα του και τα μέα του. Γι’ αυτό καθυστερούσε να υπογράψει. Κι αφού προσευχήθηκε, οι Αρχάγγελοι φώτισαν το μυαλό του Γραμμένου κι έτσι είπε το «ναι» και υπόγραψε ο Άγγελος. Καλορίζικος.

Πήρε, λοιπόν, τον γυμναστή που γνωρίζει. Έτσι γίνεται με τους Έλληνες. Πρέπει να τον γνωρίζεις τον άλλον για να τον έχεις μαζί σου. Και τον Αποστόλη τον Τερζή. Και για μεν το γυμναστή, ολόκληρη επιστήμη είναι η γυμναστική. Μπορεί ο Λεωνίδας να είναι κανένας ντοκτορά και μάγος της φυσικής κατάστασης. Ο Απόστολος πώς επιλέχτηκε για τους τερματοφύλακες; Έχει τίποτα ξεχωριστά προσόντα; Έκανε τίποτα διατριβές στο εξωτερικό για το πώς πρέπει να γίνεται η προπόνηση των τερματοφυλάκων; Έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τον Καρνέζη που παίζει βασικός στη Νάπολι; Κι από τον Βλαχοδήμο, ακόμα, που μεγάλωσε σε γερμανικά σχολεία και παίζει στην Μπενφίκα. Έχει; Να τα δείξει. Να πάψουν να γράφουν στα social media ότι ο Άγγελος έκανε ρουσφέτια.

Ύστερα, ο Άγγελος πήρε τον Άγγελο τον Μπασινά. Ήρωας ο Μπασινάς. Γίγαντας. Με χρυσά γράμματα τον έγραψε κι αυτόν η ιστορία μετά το έπος στην Πορτογαλία. Από κοουτσάρισμα, τι ακριβώς γνωρίζει ο Άγγελος; Τώρα, θα πεις, ο Σκίμπε είχε τον Τσάνα. Άσ’ τον τον Σκίμπε. Έφυγε και μαζί του κι ο Τσάνας. Για τον Άγγελο τον Μπασινά λέμε. Τι γνώσεις έχει και τον πήρε ο Άγγελος; Ο βοηθός στο ποδόσφαιρο παίζει τον μισό ρόλο στο κοουτσάρισμα. Ο Μπασινάς δεν έχει δουλέψει βοηθός. Δεν είναι να πεις ότι κάθισε κάνα-δυο χρόνια δίπλα σε καμιά προσωπικότητα και έμαθε, ώστε να φανεί χρήσιμος. Πέντε επί πέντε έπαιζε για ξεσκούριασμα και βρέθηκε βοηθός στην εθνική ομάδα. Εκτός κι αν ο Αναστασιάδης τον πήρε πλάι του επειδή είναι καλό παιδί και να μάθει την τέχνη. Τότε, αλλάζει το πράγμα. Δεν είναι κακό να κάνει κάποιος κοινωνική πολιτική.

Ο Ζήσης δεν αντέχει τον «ομαδάρχη» Άγγελο

Ο Ζήσης Βρύζας χαιρέτησε από υπεύθυνος των εθνικών ομάδων. Εργάστηκε καλά εκεί κι ας λένε οι τον επέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης για να παίρνει χρήματα και να εξυπηρετεί εκείνη την ιστορία με τις επιταγές. Ο Βρύζας έφυγε και στη θέση του πήγε ο Άγγελος Μπασινάς, επίσης πρωταθλητής Ευρώπης.

Και πώς προσλήφθηκε ο Μπασινάς, χωρίς να έχει προσληφθεί ο Αναστασιάδης; Δεν υπάρχει ένα διαδικαστικό παράδοξο; Και πώς απολύθηκε ο Βρύζας, χωρίς την έγκριση του Άγγελου; Ως προς το τελευταίο, ο Ζήσης απολύθηκε γιατί ήταν ευθύς εξ αρχής γνωστό ότι θα έφευγε.

Ο Αναστασιάδης, ένας κλασικός «ομαδάρχης» που επιβάλλει ιδέες και νοοτροπίες, δεν θα μπορούσε ν’ αντέξει με τον Βρύζα, που είχε μια ευρωπαϊκή κουλτούρα. Ούτε κι ο Ζήσης ήθελε να τεθεί υπό τις διαταγές του Αναστασιάδη. Άρα, δεν γούσταρε την ομαδοποίηση.

 

Διαβάστε επίσης