Ο Άγιαξ γνώριζε εδώ κι έναν χρόνο το πρόβλημα στη φανέλα του

Ένταση προκλήθηκε ανάμεσα στην UEFA και τον Άγιαξ, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να απαγορεύσει την χρήση της τρίτης φανέλας του «Αίαντα» για τη σεζόν 2021/22 στο Champions League.

Η απόφαση λήφθηκε λόγω του ότι η αναφορά-φόρος τιμής στον Μπομπ Μάρλεϊ -ήτοι τα τρία πουλιά κάθονται στους σταυρούς του Αγίου Ανδρέα, το σύμβολο του Άμστερνταμ- δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς…

«Όταν παρουσιάστηκε η φανέλα του Άγιαξ για προέγκριση τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με την κανονική διαδικασία, η UEFA τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό της UEFA (άρθρο 19), τα πουλιά δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος του γιακά της φανέλας καθώς η περιοχή αυτή προορίζεται μόνο για αναγνώριση ομάδας. Τα τρία μικρά πουλιά, που είναι φόρος τιμής στο τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ (Three Little Birds), δεν αντιπροσωπεύουν την ταυτότητα της ομάδας του Άγιαξ, όπως ορίζεται στο άρθρο. Επομένως, δεν έχει εγκριθεί για τις διοργανώσεις της UEFA», ανέφερε η UEFA, απαντώντας έτσι σε σχετικό ερώτημα της ιταλικής ιστοσελίδας «Calcio e Finanza».

Και πρόσθεσε: «Η διαδικασία προέγκρισης με τους κατασκευαστές οργανώνεται για την αποφυγή προβλημάτων της τελευταίας στιγμής όταν οι τελικές εμφανίσεις υποβάλλονται για έγκριση και επιτρέπει επίσης στους κατασκευαστές να διασφαλίζουν ότι τα προτεινόμενα σχέδια είναι σύμφωνα με τους ενιαίους κανονισμούς για τα εθνικά τουρνουά και για την UEFA και, αν όχι, πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές πριν από την έναρξη της παραγωγής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα