Ο Αίολος «δένει» τα πλοία στα λιμάνια

Ποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια ακυρώθηκαν τη Δευτέρα, ποια δεν θα εκτελεστούν την Τρίτη (30/11)

Με… νεύρα ξύπνησε σήμερα ο Αίολος δημιουργώντας αρκετές ακυρώσεις ακτοπλοϊκά δρομολόγια, δεδομένου ότι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές η ισχύς των ανέμων έφτασαν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά τα 9.

Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά σήμερα δεν εκτελέστηκαν:

–Το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στις 14:55 για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα.

–Το δρομολόγιο του «Blue Star Myconos» στις 16:00 με προορισμό τη Σύρο, την Τήνο, τη Μύκονο, τον Εύδηλο (Ικαρία) και το Καρλόβασι Βαθύ.

–Το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Naxos» στις 17:30 για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη, Αστυπάλαια

–Το δρομολόγιο του «Blue Star 2» στις 18:00 για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το πρωί της Τρίτης (30/11) θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά στα 9 μποφόρ. Έτσι, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του «Blue Star Delos» στις 7:25 για Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και στις 7:30 του «Blue Star Paros» για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Σημειώνεται ότι από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για Μαρμάρι, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κέα και Κύθνο.

Σε ό,τι αφορά τις πορθμειακές γραμμές, κλειστή είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα και Καβάλα – Πρίνος Θάσου. Στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη δεν γίνονται τα δρομολόγια με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου.

Κλειστή είναι η γραμμή επίσης Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Για τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκά την Τρίτη 30 Νοεμβρίου συστήνεται πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα