Ο Αλέξης, το τοξικό περιβάλλον και ο αδιάφορος Γραμμένος

Ούτε στα μισά του δρόμου δεν φθάσαμε στο πρωτάθλημα της Super League1 και ο απολογισμός είναι τραγικός. Δύο από τους τέσσερις μεγάλους που ψήφισαν τον αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ ν’ αναλάβει τις τύχες της διαιτησίας στην Ελλάδα, έχουν αποσύρει τη στήριξή τους. Και ποιοι δύο; Αυτοί που την περασμένη σεζόν τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Ο Άγγλος στηρίζεται πλέον σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Και οι φωνές απ’ αυτούς που δεν ρωτήθηκαν για την έλευσή του, τους μικρομεσαίους, είναι ακόμη πιο δυνατές για τα όσα συμβαίνουν στη διαιτησία.

Μπροστά είναι ανοικτές δύο τεράστιες υποθέσεις που θα κρίνει η Αθλητική Δικαιοσύνη. Η περίφημη πολυϊδιοκτησία του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη που… επέστρεψε από το CAS, και η υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας του τερματοφύλακα του Άρη, Μάριου Σιαμπάνη, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για την οποία θ’ αποφανθούν  τα δικαιοδοτικά όργανα.

Οι ανακοινώσεις εναντίον θεσμικών οργάνων διαδέχονται η μία την άλλη, μπροστά μας είναι οι εκλογές της ΕΠΟ, οι οποίες θα δώσουν λαβή για νέες αντιπαραθέσεις, και η αθλητική ηγεσία του ποδοσφαίρου παρακολουθεί έχοντας σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ο Βαγγέλης Γραμμένος και η παρέα του, αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ, δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία να βάλουν ένα τέλος σε όλη αυτή την εικόνα, ή έστω ένα φρένο. Σαν να μην υπάρχουν, σαν να μην τους αφορά όλο αυτό. Οι ευθύνες που τους αναλογούν για την κατρακύλα του ποδοσφαίρου μας είναι τεράστιες και ουσιαστικά θα παραδώσουν καμένη γη, με αποτυχημένες εθνικές ομάδες, τη χώρα στα χειρότερά της στην κατάταξη της UEFA και τους συλλόγους μ’ εξαίρεση τον Ολυμπιακό να υποχωρούν στην Ευρώπη.

Καθημερινά το ποδόσφαιρο δηλητηριάζεται από ανθρώπους που υποτίθεται πως ενδιαφέρονται για την πρόοδό του, από τον κάθε Κούγια που δεν έχει αφήσει σε ανακοίνωσή του ομάδα για ομάδα, παράγοντα για παράγοντα, διαιτητή για διαιτητή. Και το αποτέλεσμα; Τιμωρίες της πλάκας, που δίνουν το έναυσμα να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που δημιουργεί τοξικό περιβάλλον και προκαλεί απαξία στο άθλημα. Ποιος θα προστατέψει τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα