Ο Αλμέιδα εντόπισε το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ και παίρνει κεφάλια

Sports παρασκήνια

O Ματίας Αλμέιδα μπορεί να έχει πάρει όλα τα ματς που έδωσε η ΑΕΚ στη σεζόν και να τα μελετάει προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για τα χαρακτηριστικά κάθε παίκτη, αλλά πέρα από τις… κασέτες θέλει να δει και στο γήπεδο την αγωνιστική παρουσία της Ένωσης.

Ο Αργεντινός προπονητής εστιάζει στις αντιδράσεις που βγάζει κάθε παίκτης, σε εναλλαγή σκορ, στη διάρκεια του αγώνα, στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, στον δυναμισμό και τις αντοχές του. Ο Αλμέιδα δεν πήγε τυχαία στην Τούμπα γεμίζοντας ένα τετράδιο με σημειώσεις. Περνάει από ακτινογραφία τα πάντα για να διαπιστώσει ποιοι του κάνουν για την ΑΕΚ που ονειρεύεται και θέλει να δημιουργήσει.

Ο νέος τεχνικός ηγέτης της Ένωσης στην παρούσα φάση συγκεντρώνει στοιχεία. Κι έχει ήδη εντοπίσει κομμάτια που όχι μόνο θέλει να βελτιώσει, αλλά να στηριχθεί σε αυτά. Το βασικότερο είναι η έλλειψη πίεσης που διαπίστωσε για την ανάκτηση της κατοχής. Όταν η ΑΕΚ χάνει την μπάλα, δεν πιέζει να την ανακτήσει, αλλά οργανώνει την αμυντική της διάταξη. Αυτό δεν…. παίζει με Αλμέιδα. Παίκτες που δεν μπορούν ν’ ασκήσουν πίεση δεν έχουν θέση στη νέα ΑΕΚ. Τα ατομικά λάθη στον ανασταλτικό τομέα αποτελούν μια παθογένεια της Ένωσης που εντοπίζεται στα περισσότερα των παιχνιδιών της. Παράλληλα διαπιστώνονται και οι ανολοκλήρωτες επιθετικές συνεργασίες. Αυτά όμως με δουλειά αντιμετωπίζονται. Το να μην πιέζει η ομάδα όμως όταν χάνει την μπάλα, αποτελεί κάτι που δεν… ανέχεται στη λογική του ο προπονητής. Κι εκεί θα πέσουν τα πρώτα κεφάλια.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα