Ο ανασχηματισμός έρχεται από τις ΗΠΑ

Μεθαύριο Δευτέρα επιστρέφει ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ (μετέβη εκεί για να εγκαταστήσει ως πατέρας την κόρη του Δάφνη που ξεκινά τις πανεπιστημιακές της σπουδές) και για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι όλοι παρόντες, ή θα έχουμε αλλαγές.

Σύμφωνα με όσα λέγονται στην πολιτική πιάτσα κάποιοι δεν θα παραστούν, ενώ ενδέχεται κάποιοι άλλοι να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο. Πάντως για αρκετούς χτυπάει η καμπάνα. Έγκυρες πηγές κάνουν λόγο ότι οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Χάρης Θεοχάρης και Λίνα Μενδώνη δεν θα παραμείνουν στα υπουργεία τους. Ίσως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να παραμείνει στην κυβέρνηση και να μετατεθεί σε άλλο υπουργείο. Για τους άλλους τρεις πολύ δύσκολα θα υπάρξει μετάθεση.

Η ίδια πηγή επιμένει ότι και από το Μαξίμου θα υπάρξουν απώλειες. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μάλλον θα αποχωρήσει από το Μαξίμου, αλλά όχι από την κυβέρνηση. Θα του ανατεθεί άλλο χαρτοφυλάκιο και δεν θα προκαλέσει έκπληξη εάν μετατεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Επίσης οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό θα υπάρξουν πολλές αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών.

Φυσικά, ουδείς ξέρει πώς μπορεί από τις σπόντες που θα προκληθούν να μαντέψει ποιοι άλλοι υπουργοί θα παραμείνουν στη θέση τους και ποιοι θα μείνουν εκτός, αλλά και ποιοι θα βρεθούν σε άλλο πόστο. Σιγουριά θα πρέπει να έχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός.

Οπότε η Δευτέρα μπορεί να εξελιχθεί σε μία πυκνή πολιτική ημέρα, με ανακοινώσεις, ορκωμοσίες και παραδόσεις υπουργείων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα