Ο Αναστασιάδης έβγαλε τον Βρύζα από την πρίζα

Αδύνατη είχε χαρακτηριστεί η συνύπαρξη του Ζήση Βρύζα και του Άγγελου Αναστασιάδη στην ΕΠΟ. Όσοι θεωρούσαν δεδομένη την αποχώρηση του πρώτου μετά την πρόσληψη του δεύτερου δικαιώθηκαν άμεσα. Ο άλλοτε πρωταθλητής Ευρώπης και αγαπημένο παιδί του Βασίλη Γκαγκάτση τα βρόντηξε από το πόστο του υπεύθυνου εθνικών ομάδων.

Το ρήγμα στις σχέσεις του Βρύζα και του Αναστασιάδη προκλήθηκε το 2013. Τότε ο πρώτος επισκέφτηκε τον δεύτερο στους Νέους Επιβάτες. Ήθελε να τον ενημερώσει για τη σκέψη του Ιβάν Σαββίδη να επαναφέρει τον 60χρονο –τότε– τεχνικό στον πάγκο του «δικέφαλου». Κατά την αποχώρησή του ο Βρύζας είπε στον Αναστασιάδη να περιμένει τηλεφώνημά του για τα διαδικαστικά. Αυτή η κλήση δεν έγινε ποτέ και ο Άγγελος έμαθε από τα ΜΜΕ για την πρόσληψη του Χιουμπ Στέφενς. Κάτι που δεν συγχώρεσε στον Βρύζα, τον οποίο χρέωσε ο οργανισμός ΠΑΟΚ τη συμφωνία με τον Ολλανδό τεχνικό.

Το μέλλον του πρώην διεθνή επιθετικού, πάντως, δεν είναι απαραίτητα αποκομμένο από την ΕΠΟ. Ξέρουν, άλλωστε, στο πάρκο Γουδή ότι ο Ζήσης αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα από την εμπλοκή του στον ΠΑΟΚ και η επιθυμία του πατερούλη Ιβάν είναι η στήριξη του μέχρι πρότινος υπεύθυνου τεχνικών ομάδων. Άρα, μην αποκλείουμε τη μετάθεση του Βρύζα σε άλλη υπηρεσία της Ομοσπονδίας.

Έξω από την Εθνική ο οικοδόμος

Τα κατάλοιπα των σχέσεων που είχε δημιουργήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης στον ΠΑΟΚ έχουν με το «καλημέρα» άμεση επίπτωση στην εθνική ομάδα. Ο Γιώργος Τζαβέλας ήταν δεδομένο πως θα αποτελούσε το πρώτο θύμα. Ο Μίκαελ Σκίμπε μπορεί να έπινε νερό στο όνομα του διεθνή αριστερού μπακ της Αλάνια, αλλά ο διάδοχός του δεν ξεχνάει όσα είχε πει εναντίον του. Αποκορύφωμα; Τα λόγια του Τζαβέλλα, ότι: «Μετά το παιχνίδι της Τρίπολης, μου ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται με εκείνον προπονητή να ξαναπαίξω και με έθεσε για μια ακόμη φορά εκτός ομάδας. Εγώ μιλάω με το όνομά μου μπροστά. Δεν βάζω τον “πλαϊνό” μου να διοχετεύει επανειλημμένα ψέματα στα media. Εξάλλου, η Παναγιά και το ψέμα δεν πάνε μαζί…»

Ο Άγγελος δεν ξέχασε και τις προτιμήσεις του Βρύζα, όταν ο ΠΑΟΚ θα επέλεγε προπονητή. Σάντος και όχι Αναστασιάδη, έλεγε ο Ζήσης. Και οδηγήθηκε στην έξοδο από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Εθνικής.

Το κερασάκι στην τούρτα ήλθε απ’ τον αποκλεισμό του Λάζαρου, τον οποίο αυτός είχε ανακαλύψει και τον πρότεινε στον ΠΑΟΚ. Ο Χριστοδουλόπουλος είχε πάει να δοκιμαστεί στη Λίβερπουλ εν αγνοία του συλλόγου του. Ικανοποίησε, αλλά ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν τον έδωσε, αλλά του έκανε και διακοπή συμβολαίου. Πώς απάντησε ο Λάζαρος; «Προτιμώ να γίνω οικοδόμος παρά να γυρίσω στον ΠΑΟΚ». Ο οικοδόμος μένει εκτός Εθνικής, λοιπόν.

Ποιος έκανε τις κλήσεις στην Εθνική;

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι κλήσεις για την εθνική. Οι περισσότεροι ασχολούνται, μόνο, με το ποιος μπήκε ή βγήκε. Το καίριο ερώτημα όμως είναι, ποιος έκανε τις κλήσεις στην Εθνική; Τις έκανε ο ίδιος ο Γραμμένος; Τις έκανε ο Βρύζας πριν τον φύγουν; Τις έκανε ο Τσάνας; Μήπως τις έκανε άλλος; Να μια ωραία περίπτωση για στοίχημα. Με σπόνσορα.

Πέρα από το αστείο του πράγματος, όμως, εγείρονται πολλά ερωτηματικά για τον Γραμμένο τον ίδιο και τη γενικότερη λειτουργία της ΕΠΟ. Είναι δυνατόν να διοικείται έτσι η Ομοσπονδία; Είναι προγραμματισμός αυτός; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά, να μη γνωρίζουμε ποιος έκανε τις κλήσεις στην Εθνική;

Ο Τζαβέλλας, με βάση τα όσα διέρρευσαν στον Τύπο, τελείωσε από την Εθνική. Ποιος τον τελείωσε; Ποιος έγραψε ότι αποκλείστηκε ο Καρνέζης; Μήπως επίτηδες γράφτηκε ότι τελείωσε ο Καρνέζης για ν’ αηδιάσει ο παίκτης και να πει ότι δεν θέλει να ξαναπαίξει στην Εθνική κι έτσι να επωφεληθεί ο Πασχαλάκης;

Ο κακεντρεχής θα μπορούσε να πει ότι επίτηδες διέρρευσε αυτά στον Τύπο η ΕΠΟ για να «κόψει» αντιδράσεις. Γιατί ο πρόεδρος Γραμμένος δίνει δικαιώματα; Δεν είναι φοβερό κι απίστευτο ολόκληρος πρόεδρος Ομοσπονδίας ν’ ανακοινώνει προπονητή, χωρίς τα τυπικά.

Διαβάστε επίσης