O Αντ. Σαμαράς και ο θαυμαστής του Γκαίμπελς, Θαν. Καρτερός

Επειδή ο Αντ. Σαμαράς ήταν παρών στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, ο κορυφαίος κατασκευαστής fakenews, και θαυμαστής του Γκαίμπελς, Θαν. Καρτερός, τον είχε κατατάξει στους ακροδεξιούς, ξεχνώντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε στείλει στο εδώλιο τη Χρυσή Αυγή

Ένα αγαπημένο παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του επιστημονικού αρχιτέκτονα στα fakenews, κ. Θαν. Καρτερού, ήταν ο χαρακτηρισμός ως ακροδεξιού του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Τώρα, πού βρήκε τα επιχειρήματα για να κατατάξει στο ακροδεξιό μόρφωμα τον Αντ. Σαμαρά, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία για τον κ. Καρτερό. Άλλωστε, ποτέ δεν είχε ανάγκη να βρει κάποια βάση στις καθημερινές σχεδόν λασπολογίες του εις βάρος στελεχών της ΝΔ, ακόμη και του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθώντας πιστά ο κ. Καρτερός την ρήση  του παιδικού του «ήρωα» Γιόζεφ Γκαίμπελς, «ρίξε λάσπη όσο μπορείς, όλο και κάτι θα μείνει…».

Έτσι, με τη λογική αυτή, αφού κατέταξε το 70% του ελληνικού λαού που ήταν αντίθετο με τη Συμφωνία των Πρεσπών ως ακροδεξιούς, δεν παρέλειψε να μη χαρακτηρίσει με τον ίδιο όρο και τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που βεβαίως έδινε το «παρών» στα συλλαλητήρια.

Βεβαίως, είχε απώλεια μνήμης για το γεγονός ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και με ενέργειές του ασκήθηκαν διώξεις στα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής, που οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό –έστω και για λίγο–, η δίκη των οποίων επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακόμη –αν είναι δυνατόν!!!– σε εξέλιξη μετά από περίπου 5 χρόνια από την άσκηση δίωξης.

Θανάσης Καρτερός

Την ύβρι περί ακροδεξιού προσανατολισμού του Αντώνη Σαμαρά, καταδεικνύει με απόλυτο τρόπο ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Κ. Θεοδωρόπουλος, με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» το Σάββατο, 20/7, την οποία παραθέτουμε αυτούσια, όχι βεβαίως για να «επανορθώσει» ο κ. Καρτερός, αλλά για να αντιληφθούν ακόμη και οι υποστηρίζοντες τον ΣΥΡΙΖΑ πού οδηγούσε την παράταξή τους και τον Αλέξη Τσίπρα ο κορυφαίος κατασκευαστής fakenews, την τελευταία δεκαετία.

Αντώνης Σαμαράς

Για την ξεχωριστή Βιργινία Ζάννα

Κύριε διευθυντά
Στο φύλλο της «Kαθημερινής» (11-06-2019) δημοσιεύθηκε επιστολή αναγνώστη, ο οποίος αναφερόμενος στην επαναληπτική εκλογή της Θεσσαλονίκης, της 18ης Ιανουαρίου 1953, σημειώνει, μεταξύ των άλλων, και τα εξής:

«Υποψήφιοι ήταν η Ελένη Σκούρα του Ελληνικού Συναγερμού και μια γυναίκα από τα κεντρώα κόμματα».

Η Πηνελόπη Δέλτα με τις τρεις κόρες της, μεταξύ των οποίων η Βιργινία Ζάννα

Η άνευ λοιπών στοιχείων «μία γυναίκα» ήταν μια μεγάλη και ξεχωριστή Ελληνίδα. Η Βιργινία Ζάννα. Κόρη της Πηνελόπης Δέλτα, εγγονή του μεγάλου εθνικού ευεργέτη και πολιτικού Εμμανουήλ Μπενάκη, σύζυγος του πρωτεργάτη του κινήματος της Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη το 1916, και έγκλειστου των Γερμανών στις φυλακές Αβέρωφ αρχικά, και σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως στην Ιταλία, στη συνέχεια, Αλέξανδρου Ζάννα και, επίσης, γιαγιά του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος με τον Αλέξανδρο Ζάννα

Με αφορμή τα παραπάνω σημειώνω ότι η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού, ήδη από την εποχή του προπάππου του, ιατρού Δημητρίου Ζάννα, πρωταγωνίστησε στην ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στον εθνικό κορμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, η γελοία απόπειρα να χαρακτηριστεί ο ακραιφνών δημοκρατικών και φιλελεύθερων φρονημάτων Αντώνης Σαμαράς «ακροδεξιός», έχει αρχίσει ήδη από αρκετό χρόνο –βλ. κείμενο στην «ΑΥΓΗ», της 10-07-2012 του δημοσιογράφου Θ. Καρτερού– όπου αναφέρονται, επί λέξει, τα παρακάτω: «… Στις φυλακές της Ελλάδας ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες δεν είχε έστω μια θέση για Σαμαράδες… ». Επίσης, «… Μην τον παίρνετε πολύ στα σοβαρά (εννοεί τον πρ. πρωθυπουργό). Παιδί της αρείας φυλής των δεξιών είναι…».

Παραλείποντας την αναφορά στη θυσία της Πηνελόπης Δέλτα, και την εθνική δράση στα χρόνια της Κατοχής των γονέων του πρ. πρωθυπουργού, συνεκτιμώντας τη μεγάλη προσφορά του, που ως πρωθυπουργός κράτησε όρθια τη χώρα, μπορεί κανείς να επισημάνει ότι πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς είναι άξιος συνεχιστής μιας μεγάλης δημοκρατικής οικογενειακής παράδοσης.

Ιωάννης Κ. Θεοδωρόπουλος, Δικηγόρος

Διαβάστε επίσης