Ο Άρης στο «99», η ΕΠΟ στον… Μορφέα

Κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι είχαν όλοι στον Άρη, αφού το πρωί της Παρασκευής ήρθε η ευχάριστη είδηση από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Το οποίο και έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ για υπαγωγή της στο άρθρο 99, δίνοντας την τελευταία ευκαιρία στους ανθρώπους της εταιρείας να διακανονίσουν τις οφειλές του συλλόγου σε 120 δόσεις. Το νομικό τμήμα της ομάδας κατάφερε να αποδείξει ότι ο Άρης βρίσκεται σε οικονομική δυσπραγία, χωρίς όμως να έχει µπει σε παύση πληρωμών,κι έτσι πέτυχε να γίνει δεκτή η αίτηση της ομάδας.

Με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος της «σωτηρίας» των «κίτρινων». Κι όχι μόνο… Ο… ύπνος της ΕΠΟ από τις 20 Σεπτεμβρίου όταν και κατατέθηκε το αίτημα υπαγωγής στο «99» από τους Θεσσαλονικείς, συνεχίστηκε μέχρι σήμερα και δεν αναμένεται να διακοπεί ούτε τώρα. Κι αυτό γιατί η προσφυγή μιας ΠΑΕ σε πολιτικό δικαστήριο αντιτίθεται του καταστατικού της Ομοσπονδίας. Αξίζει απλά να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν κατόπιν πιέσεων είχε αποσυρθεί η Νίκη Βόλου.

Το συμπέρασμα είναι πως τα ανακλαστικά της ΕΠΟ που δεν λειτουργούν εύκολα, δημιουργούν νέο δεδικασμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον όλες οι ομάδες που έχουν χρέη θα μπορούν να προσφύγουν σε πολιτικό δικαστήριο για να υπαχθούν στο άρθρο 99 και να απολαύσουν τα προνόμια που τους προσφέρει. Δηλαδή, τη ρύθμιση των οφειλών τους σε 120 δόσεις, κάτι που σημαίνει πως θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις «αμαρτίες» του παρελθόντος σε 10 χρόνια. Επειδή μέχρι τότε… ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και διευκολύνει κάθε ΠΑΕ που χρωστάει σε όποιον… μιλάει ελληνικά κι όχι μόνο, να μπει στον δρόμο της εξυγίανσης, ο οποίος είναι πλέον στρωμένος με… ροδοπέταλα!

Παρεμπιπτόντως, στον Άρη ας ανάψουν μια λαμπάδα στον Θεό, όχι στον Μεγαλοδύναμο, στον Ξανθό Θεό…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα