Ο Αρτεμίου, τα λεφτά για Παππά και η κόντρα Καλογρίτσα – Πολάκη

Με την τελευταία κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα συνεχίζονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής.

Οι σημερινές μαρτυρίες του μεγαλοεργολάβου περιλαμβάνουν σημαντικές αποκαλύψεις για την δράση της ομάδας κρούσης του Νίκου Παππά, τις μεθοδεύσεις για να διεξαχθεί ο τηλεοπτικός διαγωνισμός και το στήσιμο του «μιντιακού ομίλου» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να αποκάλυψε ποιος κρύβεται πίσω από τον κωδικό Α2. Τι ρόλο έπαιζε στην υπόθεση ο ειδικός των off shore Αρτέμης Αρτεμίου και πόσο στενή ήταν η σχέση του με τον πρώην υπουργό. Μάλιστα σήμερα αναφέρθηκε και στον επιχειρηματία «Τζίγγερ», Γιάννη Βαρδινογιάννη αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Ν. Παππάς πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Ο ρόλος του Αρτέμη Αρτεμίου

Β. Κεγκέρογλου :Το Α2 τι ήταν;;;

Χ. Καλογρίτσας : Να το τελειώνουμε το Α2 ήταν ο Αρτεμίου.

Δ. Μαρκόπουλος : Άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου – Παππάς ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2, Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χ. Καλογρίτσας : Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Β. Κεγκέρογλου : Ποσά σας είχε πει να βάλετε;

Χ. Καλογρίτσας: 24-25 εκατ. . Δίπολοι μου αντέδρασαν.

Β. Κεγκερογλου : Μας λέτε πως ο Παππάς τι προσφορά θα έπρεπε να μπει και πως από τον Τζίγγερ, γνώριζε πόσα θα βάλει και πως γνώριζε λεπτομέρειες για το ποιος θα κάνει τί και πως. Δηλαδή μας λέτε πως πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Χ. Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο. Προσπάθησε να πει, πως αυτό θα έπρεπε να κάνει ο ένας κι αυτό ο άλλος. Σε κάποιο γραφείο δικηγορικό ήταν ο Αρτεμίου κι εκεί έγινε το τελικό. Κι εκεί με «ρίξανε».

Χ. Μαρκόπουλος: Ήταν και ο Παππάς στο γραφείο αυτό;

Χ. Καλογρίτσας: Δεν πήγα εγώ εκεί. Εκεί με ρίξανε. Με καταστρέψανε. Εκεί κατέστρεψαν τον γιο μου, έναν λεβέντη υγιή και με κατέστρεψαν. Αυτά ήταν επώδυνα. Εγώ ασχολούμουν με τα πολιτικά.

Η κόντρα Καλογρίτσα – Πολάκη

Με καβγάδες και ένταση συνεχίζεται η κατάθεση του Χ. Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή και κόντρα ανάμεσα στον ίδιο και τον «σύντροφό» Παύλο Πολάκη.

Μάλιστα ο επιχειρηματίας απευθυνόμενος στον Π. Πολάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ, του είπε «Άντε ρε παλληκάρια της φακής».

Στην συνέχεια ζήτησε από τον Στ. Κελέτση «Να με προστατεύσετε κύριε πρόεδρε». Και συνέχισε χαρακτηρίζοντας τον Π. Πολάκη «Παλληκάρι της φακής. Έλα Πολάκη να τα πούμε έξω οι δυο μας».

Ακολουθούν οι διάλογοι:

Χ. Καλογρίτσας: Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένεια μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.

Π. Πολακης : (ειρωνικά)Κοντεύω να κλάψω!

Χ. Καλογρίτσα: Χωροφύλακες ανακριτές δεν δέχομαι!

Λ. Τσαβδαρίδης: Να καταθέσεις Καλογρίτσα αυτά που έχεις. Ό,τι έχεις!

Χ. Καλογρίτσας : (για Πολάκη) Άντε ρε Παλληκάρια της φακής . Να με προστατεύσετε κύριε πρόεδρε. Παλληκάρι της φακής. Έλα Πολάκη να τα πούμε έξω οι δυο μας.

Λ. Τσαβδαρίδης: Να δώσεις στοιχεία Καλογρίτσα. Πέντε μέρες μας δουλεύεις.

Π. Πολακης : Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή Καλογρίτσα.

Χ. Μαρκόπουλος: Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά . Φυλλομετράς Καλογρίτσα διαρκώς, στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετρείται εδώ SMS. Τέρμα τα μισόλογΑ. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε!

Το sms

Στην συνέχεια και μετά από τις πιέσεις των μελών της προανακριτικής ο Χ. Καλογρίτσας κατέθεσε και άλλο μήνυμα sms το οποίο έχει ως εξής :

Χρήστος ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ : Νίκο μου ! Όλα καλά! Γιατί έγινε κάτι που πρέπει να ξέρω; σ.χ

Νίκος ΠΑΠΠΑΣ : Περί κλεισίματος ακούω! Πρόσεξε!

Χρήστος ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ : Αυτά δεν ανήκουν σε μας! Περί νοικοκυρέματος άκουσες τίποτα; Νοικοκύρεμα και όχι κλείσιμο Με «το πρόσεξε» τι εννοείς ;

Νίκος ΠΑΠΠΑΣ : Αν κλείσει πρόσεξε!

Χρήστος ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ : Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε! Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτάω : τι εννοείς «πρόσεξε ?»

Νίκος ΠΑΠΠΑΣ: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω.

Χρήστος ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ : Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και τον σύντροφό μου Π.

Νίκος ΠΑΠΠΑΣ : Μπράβο. Άρα συνεχίζουμε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα