Ο Αβραμόπουλος έκλεισε ραντεβού με Κόντε και Σαλβίνι για το μεταναστευτικό

Ραντεβού με τον Τζουζέπε Κόντε και Ματέο Σαλβίνι έκλεισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο ευρωπαίος Επ΄΄ιτροπος θα βρεθεί στην Ρώμη την ερχόμενη Δευτέρα  όπου θα συναντηθε΄΄ι με τον Ιταλό πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, όπως  έκαναν γνωστό πηγές προσκείμενες στην ιταλική προεδρία της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται να συζητηθεί «ο φάκελος του μεταναστευτικού».

Νωρίτερα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι είχε κάνει γνωστό, με δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, ότι τη Δευτέρα θα συναντηθεί στο υπουργείο του με τον κ. Αβραμόπουλο, για να συζητήσουν διάφορες πτυχές του μεταναστευτικού.

Σε ανακοίνωσή της, την Πέμπτη, η Κομισιόν, ανέφερε ότι ο κ. Αβραμόπουλος είναι έτοιμος να συζητήσει με την Ιταλία για την ανακατανομή των μεταναστών.

«Ο επίτροπος Αβραμόπουλος σκοπεύει να συναντηθεί με την ιταλική κυβέρνηση για να συζητήσουν συμπληρωματικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, προκειμένου να ρυθμιστεί το πρόβλημα», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν προσθέτοντας ότι η Επιτροπή αισθάνεται ανακούφιση που βρέθηκε λύση για τους 49 μετανάστες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στη Μάλτα την Τετάρτη.

Έπειτα από εβδομάδες στη θάλασσα, οι 49 μετανάστες θα κατανεμηθούν εν τέλει σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε επίσης