Ο Αυγενάκης έδειξε τον Τσιόδρα για τα πρωταθλήματα: «Από του χρόνου και βλέπουμε…»

Δεν έδωσε (και δεν θα μπορούσε να δώσει) καμία απάντηση ως προς το ζήτημα της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακόμη και να ήθελε δηλαδή, με την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό είναι πρακτικά αδύνατο να προβλέψει κανείς κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Το ίδιο ισχύει φυσικά για την Super League 2, για την Football League, αλλά και για όλα τα ομαδικά αθλήματα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων λόγω ευρωπαϊκών αγώνων.

Ο υφυπουργός αθλητισμού χαρακτήρισε παρακινδυνευμένες και επικίνδυνες τις προβλέψεις:

«Αυτή την στιγμή δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε ημερομηνίες την ώρα που ο κορονοϊος σήμερα καλά κρατεί. Όποτε όποια ημερομηνία και να πούμε θα είναι παρακινδυνευμένο και επιπόλαιο. Καταλαβαίνω το άγχος όλων και ζητούμε συγνώμη αλλά πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών. Η εκτίμηση μου είναι πως με το νέο χρόνο θα μπορούμε να μιλάμε για επανέναρξη πρωταθλημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ακόμη και αυτή η πρόβλεψη από τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι παρακινδυνευμένη διότι ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πως θα είναι η επόμενη μέρα στην ίδια μας την ζωή, με δεδομένο ότι τα πράγματα θα αργήσουν να αλλάξουν ακόμη και μετά την κυκλοφορία του εμβολίου.

Επί της ουσίας, ο Λ.Αυγενάκης επιβεβαίωσε αυτό που είχε πριν από μερικές μέρες σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι δηλαδή «Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις των ατομικών αθλημάτων θα ξεκινήσουν σταδιακά και ύστερα από την έγκριση των λοιμωξιολόγων» εκτιμώντας ότι αυτό θα συμβεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το ζήτημα για τις ομάδες και τους αθλητές είναι να ανάψουν οι λοιμωξιολόγοι το «πράσινο φως» για προπονήσεις, αλλά ούτε αυτό είναι πιθανό να γίνει άμεσα.

Δεκάδες αθλητές και ομάδες έχουν στείλει υπομνήματα στον υφυπουργό Αθλητισμού,  για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, ωστόσο είναι πρόδηλο ότι την ευθύνη γι αυτό, έχουν οι λοιμωξιολόγοι και προσωπικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ που μου στέλνουν υπομνήματα ή αθλητές από την κολύμβηση, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων», ήταν τα λόγια του Λευτέρη Αυγενάκη για το θέμα και της αναστολής των προπονήσεων εκτός από των επίσημων αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα